ПСЖ ще търси наследника на Галтие измежду Шаби Алонсо, Тиаго Мота и Луис Енрике


ПСЖ ще търси наследника на Галтие измежду Шаби Алонсо, Тиаго Мота и Луис Енрике
Снимка: Gulliver/GettyImages

1138 0

След като стана ясно, че преговорите между управата на ПСЖ и Юлиан Нагелсман са пропаднали, "PSGhub" твърди, че опциите пред парижани за нов мениджър остават три - Тиаго Мота, Луис Енрике и Шаби Алонсо.

Според изданието ПСЖ продължава да търси своя нов треньор, като се очаква много скоро да обяви раздялата с Кристоф Галтие, който, въпреки че спечели Лига 1 се провали в голямата цел на тима - спечелването на Шампионска лига. Поради този факт ръководството на тима е напът да влезе в преговори с всички от горепосочените кандидати за работата на френския специалист.

Луис Енрике се оттегли от ролята си на селекционер на Испания след разочароващото представяне на Световното първенство по футбол през 2022 в Катар. Бившият треньор на Барселона, който изведе каталунците до требъл, е сред кандидатите да поеме тима от "Парк де Пренс".

Междувременно Мота, който е със статут на легенда в ПСЖ, представяйки отбора като играч между 2012 и 2018 година, също попада сред спряганите имена. Той има опит като мениджър на тима на ПСЖ до 19-годишна възраст и е ръководил италианските Дженоа, Специя и Болоня.

Алонсо също се развива в мениджърската професия, откакто пое Байер Леверкузен през миналия сезон. Испанецът, който преди беше наставник на "Б" отбора на Реал Сосиедад, е считан за едно от бъдещите големи имена в професията.

ВИЖТЕ ОЩЕ: ПСЖ вади 120 милиона за португалец и проваля плановете на Юнайтед.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички