ПСЖ попиля Лил със 7:1, звездното трио на "принцовете" "блести"


ПСЖ попиля Лил със 7:1, звездното трио на "принцовете" "блести"
Снимка: GettyImages

6044 0

С голово шоу ПСЖ победи като гост Лил с 7:1 в мач от 3-ия кръг на Лига 1. Възпитаниците на Кристоф Галтие не оставиха никакъв шанс на съперника си, показвайки футбол, който е наслада за окото.

Сред голмайсторите за "принцовете" се записаха Килиан Мбапе с хеттрик, Неймар (2), Лео Меси (1) и Хакими (1). Почетното попадение за гостите реализира Жонатан Бамба.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ:

Какво начало на срещата за ПСЖ! Още с пускането на центъра и последвало кратко разиграване, Килиан Мбапе беше изведен сам срещу вратаря от Лео Меси и откри резултата в първите секунди на мача. (1:0)

В 16-ата минута французинът върна жеста на аржентинската суперзвезда, след като пред опразнена врата предпочете да подаде на своя колега. Меси вкара един от най-лесните голове в кариерата си, но той беше отменен заради засада.

В 25-ата минута Мбапе беше изведен сам срещу противниковия страж. Техничният нападател преодоля Лео Жардим, но тежкото му докосване на топката го изпрати в неудобна позиция, от която пропусна.

Огромният пропуск на тарана бе компенсиран от не кого да е, а Меси. Бившият ас на Барселона получи прострелен пас от лявото крило, който засече, обръщайки топката в противоположния ъгъл и удвоявайки преднината на своя тим. (2:0)

Класически резултата за парижани направи Ашраф Хакими. В 39-ата минута Неймар направи самостоятелен пробив, след което изведе мароканеца на стрелкова позиция и той не сгреши. (3:0)

В последната минута от редовните първи 45 името си сред голмайсторите записа и третият от звездното трио на "принцовете" Неймар. Бразилецът беше изведен от Меси на метри от вратата на противника и с мощен шут отбеляза. (4:0)

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ:

Второто полувреме започна по подобие на първото - с гол. В 52-ата минута Неймар беше забравен след подаване по широчина на игрището в малкото наказателно поле и вкара 2-ото си попадение. (5:0)

Головото шоу не спря. 2 минути по-късно (54') Жонатан Бамба се възползва от суматоха в отбраната на гостите и съумя да реализира почетно попадение за своя тим. (5:1)

Поредна невероятна атака и пореден гол за "принцовете". Комбинацията Неймар - Мбапе отново сработи и този път Жардим и отбраната пред него останаха без отговор на магическите разигравания на опонента си. Френският таран също се разписа за втори път. (6:1)

Голаджията на ПСЖ не се посвени да завърши своя хеттрик. Отново след дълго подаване на Неймар той овладя прекрасно от въздуха, финтира противников защитник и опъна мрежата. (7:1)

Стартови състави:

Лил: Лео Жардим, Бафоде Диаките, Жозе Фонте, Де Соуза Рибейро, Исмайли, Андре, Гомес, Гудмундсон, Язъджъ. Бамба, Дейвид

ПСЖ: Джанлуиджи Донарума, Кимпембе, Кореа, Серхио Рамос, Нуно Мендеш, Витиня, Марко Верати, Хакими, Лео Меси, Неймар, Мбапе

Преди мача:

"Принцовете" започват чудесно кампанията и са непобедими в надпреварата за Суперкупата на Франция и в Лига 1. Те записаха зашеметяваща победа с 5:2 в домакинството на Монпелие преди седмица и поради тази причина не се очакват сериозни ротации в лагера на Кристоф Галтие.

Във всички случаи може да се приема, че днешната среща е драстично по-сериозно препятствие спрямо досегашните срещи, но отново бива прогнозирана убедителна победа за гостите, които миналата година отново станаха шампиони.

Тило Керер подсили Уест Хям през изминалите дни и ще промени от части отбраната на ПСЖ, но не се очаква това да се отрази по някакъв начин на столичното представяне. Икарди, Курзава, Рафиня, Дракслер и Ерера не са сред вариантите за днешния двубой.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички