ПСЖ подготвя истинска революция с подсилване на състава


ПСЖ подготвя истинска революция с подсилване на състава
Снимка: Getty Images/Gulliver

4203 0

Реал Мадрид елиминира отбора на Пари Сен Жермен в 1/8-финалната фаза на Шампионска лига и уби мечтата на парижани за така бленувания трофей. Не е тайна, че мечтата на френския клуб е да направи запомнящо се представяне в Европа и най-сетне да вдигне трофея. 

Именно заради това през лятото направи внуващи трансфери, подписвайки с Неймар за рекордните 222 млн. евро и отмъквайки Килиан Мбапе от Монако. Изглежда обаче и това не е достатъчно и от ПСЖ трябва да мислят за ново подсилване на тима, ако толкова силно искат трофея. Заедно с титлата, манията на тима е да създаде достатъчно силен екип за Европа, с който за начало да стигат поне до полуфинали и да се поставят някакви основи. Проблемът при парижани е, че не могат да покажат своята стойност като отбор след скъпите придобивки. 

Затова клубът вярва, че първата стъпка, която трябва да предприеме е да смени треньора. Унай Емери е считан за сигурен пътник и е само въпрос на време раздялата с отбора да стане факт. Начело в списъка с кандидати е мениджърът на Челси Антонио Конте, който обаче в последно време заявява желанието си да се завърне в родната Италия. След него като като опция е Маурисио Почетино, Жозе Моуриньо и Диего Симеоне все още не са обсъждани, но не бива да се изключат като вариант, пише Marca. 

Лятото на ПСЖ ще бъде заето и с финансовите им проблеми, като до 30 юни трябва да продадат играчи за 45 млн. евро, за да спазят финансовия феърплей на УЕФА след привличането на Неймар и Мбапе. Също така трябва да се мисли и за подсилване на състава с нови придобивки. На двама футболисти договорите са им до 2019г. - Анхел ди Мария и Адриен Рабио, като все още не е ясно дали ще подновят споразуменията си или ще напуснат "Парк де Пренс".

Друга позиция, на която обмислят да се подсилят е вратарската, като голямата цел е Ян Облак, но той е прекалено скъп за тима. ПСЖ иска вратар на високо ниво и Джанлуиджи Донарума и Тибо Куртоа са сред целите им. Защитата също има нужда от освежаване, след като Курзава определено не впечатлява, а представянето на Мюниер също е бледо. Халф, който има по-разчупено виждане и може да разнообразява играта също е част от революцията на ПСЖ, която да ги изкачи на европейския връх, както и още един нападател, който може да работи в Единсон Кавани. Макар това да не е много вероятно, тъй като в предни позиции парижани се радват на доста солидни играчи. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички