ПСЖ не иска Тухел, набеляза следващия си треньор в Ла Лига


ПСЖ не иска Тухел, набеляза следващия си треньор в Ла Лига
Снимка: Getty Images/Guliver

2644 0

Президентът на ПСЖ Насер Ал-Хелайфи иска да смени треньора на тима Томас Тухел. Той смята, че наставникът на Атлетико (Мадрид) Диего Симеоне е този, който може да изведе парижани до победа в Шампионска лига, въпреки че Тухел изведе тима до финал в турнира, пише AS.

Симеоне е един от треньорите в топ 5 първенствата на Европа, които от най-дълго време водят един отбор. Той работи в Атлетико от лятото на 2011 година и спечели с тима 2 пъти Лига Европа, веднъж Суперкупата на УЕФА, Ла Лига, Купата на Краля и Суперкупата на Испания. Аржентинецът изведе "дюшекчиите" и до финал в Шампионска лига, но загуби от Реал Мадрид.

Тези слухове идват на фона на други такива, според които играчите на ПСЖ са недоволни от Тухел. Те не харесват игровия стил, който той налага и дори се шегували, че схемата за мач на германеца е "Дай топката на Неймар". "RMC Sport" цитира неназован играч на френския шампион, който казва: "Играем без тактика, без идеи. В мача с Марсилия чувствахме, че треньорският щаб не контролира ситуацията".

Някои от френските играчи пък смятат, че треньорът има особено отношение към латиноамериканците в състава. Играчите са недоволни и от това, че Маркиньос играе като опорен халф, а Мауро Икарди получава твърде малко време на терена. А какъв съвет даде Хърватският футболен съюз на ПСЖ как да спечели Шампионска лига вижте тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички