ПСЖ настоява да купи "Парк де Пренс", но има и още два варианта


ПСЖ настоява да купи "Парк де Пренс", но има и още два варианта
Снимка: Gulliver/GettyImages

1930 0

Пари Сен Жермен ще е сред кандидатите за закупуването на "Стад дьо Франс", твърди вестник L'Equipe. Продажбата на спортното съоръжение трябва да се състои през лятото на 2025 година и е обявено от държавата.  Държавата публикува на 7 март две оферти за "Стад дьо Фрас", като едната е за нова концесия, а кандидатите трябва да подават документи до 27 април в 12:00 часа.

Няколко варианта пред ПСЖ за стадиона

Стадионът е управляван досега от две гигантски компании - "Винси" и "Буиг". ОТ ПСЖ искаха да започнат реконструкция на "Парк де Пренс" и да увеличат капацитета му от 47 000 на 58 000 места, като това би струвало 500 милиона евро. Според катарските собственици на клуба, това е възможно само ако ПСЖ купи спортното съоръжение, но от кметството на Париж не показват желание да го продадат.

Вариант №1 за ПСЖ остава купуването на "Парк де Пренс", въпреки че кметът на Париж Ан Идалго заяви, че стадионът "не се продава".

Вторият вариант е клубът да купи "Стад дьо Франс" и да го реконструира като "истински футболен стадион". При този вариант обаче клубът все пак трябва да го споделя, защото според офертата "следващите 25 години" там ще продължат да се провеждат мачове на националните отбори по футбол и по ръгби на Франция.

А третата възможност е ПСЖ да построи нов стадион, който да е в близост по Париж или в западната част на града - в Поаси, където ще се намира бъдещият тренировъчен център на отбора. Друг приоритет в скоро време пред клуба може да се окаже търсенето на нов треньор. За пореден път се споменава името на Зинедин Зидан, като този път има причина да се вярва, че ще се стигне до споразумение.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички