Зинедин Зидан в ПСЖ: Време ли е най-сетне мечтата на парижани да се сбъдне?


Зинедин Зидан в ПСЖ: Време ли е най-сетне мечтата на парижани да се сбъдне?
Снимка: Getty Images

2116 0

След отпадането на Пари Сен Жермен от Шампионска лига в сряда вечерта, натискът върху Кристоф Галтие отново се увеличи. Треньорът пристигна едва миналото лято и се справя добре в Лига 1, но Шампионска  лига отдавна е основната цел на ПСЖ. Именно заради това може да се стигне до раздяла с Галтие.

Ако това стане факт, ПСЖ ще трябва да намери нов мениджър от най-високо ниво, като това може да бъде Зинедин Зидан. Мечтаното назначение както за фенове, така и за шефовете би бил бившият френски национал. Той беше свързван с работа в ПСЖ в миналото, но този път мечтата може и да стане реалност. Все още обаче е неясно какво точно е мнението на Зизу по въпроса.

Причината Зидан да стане наставник на ПСЖ

Основната причина за оптимизъм за феновете на ПСЖ е фактът, че Зидан чакаше да се поеме френския национален отбор, но Дидие Дешан поднови договора си до 2026 г. Това изключва един от възможните дестинации на Зидан обратно към треньорството, като същевременно е малко вероятно той да се върне в Реал Мадрид точно сега.

В Италия опцията за него е Ювентус, но сега със сигурност не е подходящият момент да поеме гранда от Торино. Идеята Зидан да отиде в Англия или Германия изглежда като нереалистична заради езиковата бариера, пише Marca.

Всичко това прави ПСЖ по-привлекателна опция за 50-годишния наставник. Дори да е роден в Марсилия, това не се смята за пречка. "Никога не трябва да казваш никога", каза той преди времето в интервю за L'Equipe относно възможността да поеме парижани. Зидан също така има добри отношения с катарските собственици на ПСЖ по няколко различни причини. Той подкрепи кандидатурата им за Световното първенство и беше посланик на състезанието. Самият Зидан наскоро сам намекна, че вече няма нужда от почивка, а от нов проект.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички