ПСЖ изненада всички, избухна с неочакван трансфер


ПСЖ изненада всички, избухна с неочакван трансфер
Снимка: Guliver/gettyImages

1690 0

Ръководството на ПСЖ продължава с политиката, която възприе след гръмките трансфери на Килиан Мбапе и Неймар, а именно да се подсилва тихомълком в различните линии на игра, в които парижани "издишат" през последните години. Така френският гранд изненада всички и, въпреки че седмици наред се говореше за трансфер на Ектор Бейерин в отбора, новият десен краен бранител на отбора ще бъде Алесандро Флоренци от Рома. 

Трансферният специалист Джанлука ди Марцио информира пръв, че италианският национал ще премине на "Парк де Пренс" в следващите дни, като първоначално ще бъде отдаден под наем за една година, а в договора ще бъде добавена клауза за откупуването му през лятото на 2021 година. До последно са водени преговори с Арсенал за Бейерин за подобна сделка, но "артилеристите" са отказали опцията за наем и са искали директен трансфер за около 30 милиона евро. 

Флоренци, който в началото на кариерата си оперираше като дясно крило, ще замени Тома Мюние, който премина в Борусия Дортмунд след края на сезона. В състава на ПСЖ той ще се конкурира за място в титулярния състав с Тило Керер, който измести именно Мюние в стартовите 11 на Томас Тухел. 

Това ще бъде трети официален трансфер на парижани това лято, след като клубът използва клаузата за откупуване на Мауро Икарди и привлече вратаря на Севиля Серхио Рико, който ще е резерва на Кейлор Навас. С трансфера на Флоренци ПСЖ изпълни и едно от желанията на Килиан Мбапе за подсилване на състава след загубата във финала на Шампионска лига

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички