Преобразеният ПСЖ разгроми Олимпик Марсилия в дербито, но феновете ги боли (ВИДЕО)


Преобразеният ПСЖ разгроми Олимпик Марсилия в дербито, но феновете ги боли (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

3494 0

ПСЖ спечели голямото дерби на Франция с 4:0 срещу Олимпик Марсилия. Битката на "Парк де Пренс" бе част от шестия кръг на Лига 1, а на терена парижани не оставиха шансове за южняците. 

В герои за победителите се превърнаха Ашраф Хакими (8') и летните попълнения Рандал Коло Муани (37') и Гонсало Рамош (47', 90'), като двамата дори комбинираха за оформянето на резултата. 

Най-ярките моменти от двубоя бяха откриващото попадение на мароканеца от свободен удар, както и контузията на Килиан Мбапе. Той получи травма още в самото начало и след половин час игра се наложи да бъде заменен от Гонсало Рамош. 

Така португалецът и Коло Муани успяха да вкарат първите си голове за ПСЖ, а Рамош дори се превърна в едва седмия, който вкарва дебютен гол в Лига 1 точно в дербито на Франция. 

Най-опасната възможност за гостите бе греда на Витиня още преди почивката, но дори и тя не беше достатъчна за почетно попадение. След загубата южняците стават седми във временното класиране с 9 точки, докато парижани вече са трети с 11 пункта.  

Вижте повече за контузията на Килиан Мбапе!

Първо полувреме

ГОЛ! Домакините имаха късметът да открият срещу вечния си съперник с първия си точен удар. Изумителното попадение бе дело на Хакими още в 8-ата минута.

Той се нагърби с изпълнението на статично положение, от което с директен обстрел не остави шансове на Лопес. Трябва да се отбележи, че той бе реализирал подобно попадение, но през 2021 г. с Мароко. 

След попадението обаче започнаха лошите новини за домакините. Основната такава бе свързана с Килиан Мбапе, контузил се преди 10 минути игра. Той бе извън терена до 17', тъй като получаваше медицинска помощ. 

В крайна сметка легендата бе заменен в 32-ата минута от Гонсало Рамош, тъй като се явяваше неефективен за клуба си.  

ГОЛ! В 37' Коло Муани удвои преднината на домакините с първия си гол за ПСЖ след трансфера си от Айнтрахт Франкфурт. Френският национал се възползва от своя страхотен късмет.

Кълбото се отрази в левия страничен стълб след удар от дистанция на Хакими и рикошира в гърба на Лопес. Точно тогава нападателят изскочи във вратарското поле и довкара за 2:0!

Второ полувреме

ГОЛ! С първи гол за ПСЖ се отчете и заместникът на Мбапе - Гонсало Рамош. Португалецът се ориентира добре при центриране на Дембеле отдясно и с глава оформи класическото 3:0!

В следващите минути гостите така и не успяха да отговорят на предизвикателството и двубоят продължи да се развива пред вратата им.

След 75' игра Обамеянг даде мястото си на терена на привлечения от Интер през лятото - Кореа. 

ГОЛ! Двамата нови голмайстори за парижани - Коло Муани и Рамош, завършиха страхотна комбинация в последната минута за 4:0. Местният национал се впусна в нападения отдясно и намери португалеца на стрелкова позиция. 

Стартови състави

ПСЖ: Донарума, Баркола, Дембеле, Ернандес, Заир-Емери, Коло Муани, Маркиньос, Мбапе, Угарте, Хакими, Шкриниар;

Марсилия: Лопес, Шансел, Жиго, Балерди, Клаус, Унахи, Ронже, Верету, Лоди, Витиня, Обамеянг;

Преди мача

Големите съперници са в сходни позиции, след като ПСЖ е седми с 8 точки, а гостът е с една повече като за изиграли по 5 двубоя. Те обаче имаха по-различни съдби в Европа през седмицата:

ПСЖ спечели домакинството си на Дортмунд с 2:0 в Шампионска лига, а Марсилия пропусна да победи Аякс - 3:3 в Лига Европа. Трябва обаче да се отбележи, че раздираните от скандали марсилци - нямат загуба в Лига 1 от началото на сезона. 

Днес Енрике няма да може да разчита на петима - Асенсио, Кимпембе, Льотелие, Мендеш и Рико. Сред гостите не са на разположение Гей, Кондогбия, Руис Делгадо и Сар.

За последно Марсилия печели като гост дербито през есента на 2020 г. След това загуби и трите си визити на "Парк де Пренс".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички