Потвърдиха двама нови играчи в ПСЖ - единият е Марко Асенсио, другият струва 60 милиона евро


Потвърдиха двама нови играчи в ПСЖ - единият е Марко Асенсио, другият струва 60 милиона евро
Снимка: Getty Images

2815 0

Ръководството на френския гранд ПСЖ не губи време и вече е осигурило двама нови футболисти за следващия сезон 2023/24, съобщи спортният журналист Фабрицио Романо!

Първият от тях е доскорошният играч на Реал Мадрид Марко Асенсио, който натрупа 286 мача за "белия балет" във всички турнири, в които се отчете с 61 гола и 32 асистенции.

Договорът му на "Сантяго Бернабеу" не бе подновен и той ще се присъедини към парижани като 'свободен агент', като остава единствено да премине задължителните медицински прегледи в Париж и да сложи подписа си върху контракт, който ще бъде в сила до 30 юни 2027-а година.

Според Романо, подобна е и ситуацията с 22-годишния дефанзивен халф Мануел Угарте, с тази разлика, че ПСЖ ще плати на досегашния му клуб - Спортинг Лисабон, трансферна сума от порядъка на 60 милиона евро, тъй като договорът му с португалците е до лятото на 2026-а година.

Уругваецът прекара 24 месеца в Спортинг, в които записа 85 двубоя във всички надпревари (1 гол и 3 асистении). Фабрицио допълва, че английският Челси, който също проявяваше интерес към този футболист, се е отказал от "състезанието" за подписа му преди 12 часа...

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - "Here we go": Ливърпул си осигури световен шампион до лятото на 2028-а година!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички