Пари Сен Жермен неутрализира с лекота лутащия се Монако в Лига 1


Пари Сен Жермен неутрализира с лекота лутащия се Монако в Лига 1
Снимка: Getty Images

6242 0

Пари Сен Жермен постигна убедителен успех с 2:0 над Монако в последен мач от 18-ия кръг от френската Лига 1. Резултатът не отразява дотолкова доминацията от футболистите на Маурисио Почетино, но те за миг не допуснаха колебание по време на домакинството си на „Парк де Пренс” срещу отбора от Княжеството във Франция.

И двете попадения за ПСЖ бяха дело на Килиан Мбапе, като те паднаха през първата част. Първо Мбапе се разписа след дузпа заради ръка в наказателното поле на монегаските, а в края на първата част Лионел Меси подаде вляво на нападението на Мбапе, който матира Алекзандър Нюбел и на практика оформи крайния резултат във френската столица.

Успехът направи така, че ПСЖ вече е с 13 точки пред втория Олимпик Марсилия (32), но южняците са и с мач по-малко спрямо столичани. Домакините останаха осми във временното класиране на Лига 1 и са с 26 точки, на четири зад четвъртия Ница (30).

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Срещата стартира със сериозен натиск от ПСЖ срещу Монако, а във втората минута топката срещна десния страничен стълб на вратата, пазена от Донарума. Въпреки това ПСЖ получиха наказателен удар, след като в деветата минута се получи меле в наказателното поле на монегаските, а в слушалката си Беноа Бастиен получи инструкции, че има играч от гостите, играл с ръка – това беше Джибрил Сидибе. Реферът логично посочи бялата точка след намесата на VAR, а Килиан Мбапе бе точен от наказателния удар – 1:0 за ПСЖ.

В 23-ата минута гостите от Княжеството имаха сериозни претенции също за дузпа, но реферът Бастиен определи, че играта е била чиста и мачът продължи без статично положение.

В хода на срещата последваха по-пасивни действия от двата отбора, като отборът от Монако опитваше да притиска своя съперник през центъра на терена, но опитите на Чуамени и Головин не спомага за по-успешни завършвания посока вратата на Джиджи Донарума.

В заключителните секунди на първата част домакините реализираха бързо нападение, а Лионел Меси видя Килиан Мбапе с изящно подаване вляво, след като увлече трима бранители на монегаските. Пасът бе достатъчно добър за френското острие, който удвои актива на парижани, за да даде комфортен аванс за своя тим в дербито за кръга от Франция. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част стартира неприятно за Маурисио Почетино и отбора му, след като Хуан Бернат получи разтежение, гонейки една досадно подадена топка, а на негово място влезе Тимо Керер. В играта на двата отбора се виждаше сравнителна припряност, която обаче бе по вкуса на ПСЖ, който имаше комфортен аванс, но Монако не успя да намали изоставането си след изминаването на първия час игра на "Парк де Пренс".

В 71-ата минута Лионел Меси получи топката пред наказателното поле на Монако, след като гостите не успяха да изнесат топката качествено, а парижани се възползваха. Меси увлече трима футболисти на Монако, но в крайна сметка Дисаси му изчисти топката. При следващото нападение Меси се озова диагонално вдясно от вратата на Алекзандър Нюбел и стреля по земя с десния крак, а за щастие на германския страж, топката "облиза" левия му страничен стълб, след което излезе аут.

Десет преди края Меси изтласка физически Марипан и се озова срещу Алекзандър Нюбел. №30 в ПСЖ опита да прехвърли германеца и опитът му сполучи, ала кълбото отлетя встрани от вратата на Монако.

Отборът на Нико Ковач опита все пак да върне едно попадение, но в повечето случай безпроблемно Донарума отразяваше опитите на Головин, Чуамени и компания.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

ПСЖ: Донарума – Бернат, Диало, Маркиньос, Хакими – Гей, Верати, Вайналдум – Ди Мария, Мбапе, Меси

МОНАКО: Нюбел – Сидибе, Марипан, Дисаси, К. Енрике, Фофана, Чуамени, Головин, Диоп. Ж. Мартинш, Бен Йедер

ПРЕДИ МАЧА

ПСЖ остава с 11 точки преднина на върха след 17 мача, докато монегаските са шести с 16 пасив спрямо лидера в Лига 1.

При домакините изглежда, че Джанлуидижи Донарума почва да взима предимство в битката с Кейлор Навас на вратарския пост, след като записа пет спасявания в мача с Лил. Секо Фофана откри резултата, но в добавеното време на мача Джорджинио Вайналдум донесе точката за ПСЖ в миналия кръг от Лига 1. Последва успех с 4:1 над Брюж в Шампионска лига, а по два гола бяха записаха Килиан Мбапе и Лионел Меси.

Монако нямаше ангажименти в Шампионска лига, но тимът вече си бе подсигурил продължаването напред в Лига Европа мач преди последната среща с Щурм Грац в турнира. В този мач отборът на Нико Ковач направи 1:1, след като Кевин Фоланд елиминира актива на австрийския тим, който бе даден от Якоб Янтчер от дузпа.

Все пак Монако е на добър път, след като отборът няма загуба в осем поредни срещи във всички турнири, макар да има само три победи в последните си осем гостувания, що се отнася до Лига 1.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички