Отложиха първия мач от новия сезон в Лига 1 заради коронавирус


Отложиха първия мач от новия сезон в Лига 1 заради коронавирус
Снимка: Getty Images/Guliver

1146 0

Мачът между отборите на Олимпик Марсилия и Сент Етиен, с който трябваше да бъде даден старт на новия сезон във френската Лига 1, бе отложен, след като четирима играчи на Марсилия дадоха положителна проба за коронавирус.

Миналият сезон във френския елит бе преждевременно прекратен през април заради пандемията от COVID-19, като тимът на ПСЖ бе обявен за шампион, тъй като имаше преднина от 12 точки към този момент. Новата кампания в Лига 1 ще започне преди другите големи първенства в Европа, но миналата седмица Френската лига обяви, че ако в един отбор има повече от три случая на заразени с коронавирус, това ще доведе до отлагане на един или няколко мача на въпросния тим.

Сред последната серия групово тестване, при четирима играчи на Марсилия, сред които Жордан Амави, е установено наличието на короанвирус, поради което мачът със Сент Етиен в петък, който щеше да е първи за новия сезон, е отложен.

В последните във Франция се наблюдава увеличение на случаите на новозаразени с COVID-19, като премиерът на страната Жан Кастекс призна, че бройката на заразени се "движи в грешната посока". Само преди няколко дни Великобритания вкара Франция в списъка със страни, за които се изисква двуседмична карантина при пристигане във Великобритания. А как Килиан Мбапе се подигра с критиците на Лига 1 - може да видите в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички