"Оставяш ме без думи"! Лео Меси се възхити от постъпка на Рафаел Надал


"Оставяш ме без думи"! Лео Меси се възхити от постъпка на Рафаел Надал
Снимка: GettyImages

3395 0

Суперзвездата на ПСЖ и едно от най-големите величия в историята на футбола - Лео Меси, бе истински радостен от думите на Рафаел Надал по свой адрес относно наградите "Спортист на годината" на "Лауреус".

Те двамата, заедно с още 4 други атлети бяха номинирани за престижния приз. Звездата от Формула 1 Макс Верстапен, лекоатлетът Арманд Дуплантис, баскетболистът Стив Къри и съотборника на аржентинеца Килиан Мбапе са останалите избори.

И докато всеки се готви да триумфира в надпреварата, Надал прояви истинско спортсменство, заявявайки, че нито той, нито някой от останалите кандидати заслужава повече наградата от спечелилия Световното първенство в Катар Меси.

Аржентинецът също така ще се бори за "Златната топка". Той бе от ключова роля за успеха на "гаучосите" и напълно заслужено е сред фаворитите и за двете награди. Меси рядко говори, но остана истински впечатлен от феърплея на Надал, което го подтикна да изрази благодарностите си в социалните мрежи.

"За мен е чест да бъда номиниран отново за наградата "Спортист на годината". Тази година обаче...давай, Лео Меси, заслужаваш я", написа Надал в своя Инстаграм профил.

"Такъв велик атлет като теб ме оставя без думи. Благодаря ти много, Рафаел Надал, ти също заслужаваш всичко за начина, по който се бориш всеки път, когато излезеш на корта. Ти си победител. Истината е, че всеки заслужава наградата на "Лауреус" тази година", отвърна Меси.

Надал не за първи път проявява джентълменство спрямо свой съперник. Ето как испанецът поздрави Новак Джокович за изравнено негово постижение

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички