Огромно противоречие! Една от топ лигите в Европа включва в името си това на McDonald's?


Огромно противоречие! Една от топ лигите в Европа включва в името си това на McDonald's?
Снимка: iStock

663 0

Странна новина дойде от Франция. Тя касае името на местната елитна лига - Лига 1, която влиза в топ 5 на най-силните европейски футболни първенства.

"The Sun" пише, че в скоро време шампионатът ще претърпи промяна на името и към Лига 1 ще бъде добавено названието на верига за бързо хранене. Става дума за McDonald's".

Това се казва противоречие от високо ниво

Голяма сума е в основата на всичко

Според информацията гигантът ще плати 17 милиона паунда, за да се казва шампионатът на Франция Лига 1 McDonald's". Това се очаква да се случи след сезон 2023/24.

Ръководството на френския елит се съгласява на това преименуване, тъй като след пандемията от коронавирус загуби доста пари за телевизионни права.

Феновете са възмутени

Феновете не са никак очаровани от новината и заляха социалните мрежи с подигравки. "Избраха още по-лошо име", "McDonalds League е наистина безумно", "Меси е играл в Лигата на МакДоналдс", пишат някои от тях.

Предвид факта, че елитните футболисти се хранят здравословно, за да са във форма, подсказва, че е пълно противоречие една от най-силните лиги да носи името на верига за бързо хранене, която е обвинявана за немалка част от случаите на затлъстяване по цял свят. А ето на кое място е Лига 1 по похарчени пари за зимни трансфери. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички