Няма да е никак лесно, но Килиан Мбапе търси начин да премине в Реал Мадрид


Няма да е никак лесно, но Килиан Мбапе търси начин да премине в Реал Мадрид
Снимка: Guliver/GettyImages

5727 0

Световният шампион с Франция Килиан Мбапе се намира на сериозен кръстопът в своята кариера и се опитва да намери решението, което да го измъкне. 20-годишният футболист обаче е наясно, че всичко зависи най-вече от собствениците на Пари Сен Жермен.

Мбапе знае, че без тяхното позволение за напускане ще трябва да остане поне още една година в Париж. Както вече е известно, Реал Мадрид е готов да го привлече, но очаква по-конкретни действия от страна на младока. "Белия балет" не иска да си разваля отношенията с френския клуб и затова иска Мбапе да е по-настоятелен в исканията си да напусне.

След успеха на Франция срещу Андора с 4:0 Мбапе отново бе попитан за неговото бъдеще и дали то е свързано с Реал Мадрид. Той обаче отказа да коментира, като заяви: "Сега не е моментът да говоря за Реал Мадрид. Винаги ме питате едно и също, но сега не е моментът". Истината обаче, според Marca, е, че французинът е луд по идеята да играе за "белия балет" и търси правилния ход за действие. Спекулациите за неговото бъдеще са продиктувани именно заради негово изказване в края на май. 

"Може би е дошло времето да поема повече отговорност – може да е тук в ПСЖ, с най-голямо удоволствие, или някъде другаде, с нов проект“, коментира Мбапе след края на сезона. От тогава всяка стъпка и всяко изказване на нападателя се следи под лупа.

Босовете на ПСЖ обаче са категорични към този момент, че нямат никакво намерение да се разделят със звездата си. Преди две години, когато подписа с ПСЖ, голяма заслуга за трансфера имаше и бащата на играча. Още тогава Реал бе сред големите фаворити да привлече Мбапе, но в крайна сметка бе взето решение да не напуска Франция и да се премести от Монако в ПСЖ. Вече иска да промени положението си и баща му също се е нагърбил със задачата да помогне на Мбапе да постигне мечтата си и да играе за Реал Мадрид.

А какво казаха наскоро от ПСЖ относно бъдещето на Мбапе вижте в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички