Меси се върна, а ПСЖ зашлеви амбициран Реймс в Париж


Меси се върна, а ПСЖ зашлеви амбициран Реймс в Париж
Снимка: Getty Images

7440 0

Отборът на Пари Сен Жермен записа 16-ата си победа през сезон 2021/2022 във френската Лига 1, след като парижани се наложиха с убедителното 4:0 над гостуващия Реймс в последен мач от 22-ия кръг във френския футболен елит. И макар резултатът да изглеждаше внушителен, то отборът на гостите се представи много уверено на „Парк де Пренс“ и създаде куп ситуации през първото полувреме във френската столица, но Кейлор Навас отрази всичко, което влизаше в задълженията му, опазвайки вратата си „суха“.

Марко Верати се разписа за пръв път от май 2017-а година за ПСЖ, откривайки резултата в 44-ата минута, а Серхио Рамос вкара първия си гол за парижани след преминаването му във френския гранд след малко повече от час игра. В 67-ата пък Фаес от гостите позволи кълбото да рикошира в него след удар на Верати и асистенция от Лионел Меси за 3:0, а четвърт час преди края Данило Перейра оформи крайното 4:0 във френската столица.

Успехът остави разликата на ПСЖ на върха спрямо Ница на 9 точки, като южняците са с 42, докато Пари Сен Жермен е с 53. Реймс, от своя страна, остава на 14-ото място с 24 точки и е на пет точки пред „опасната зона“ в Лига 1.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Причудлив бе фактът, че парижани трудно успяваха в първия четвърт час да установят траен натиск върху отбора на Реймс и ситуации пред вратата на Райкович нямаше, а единственото отличаващо отборът от Париж в първите 20 минути бяха китайските йероглифи, с което бяха написани имената на футболистите, избрани от Маурисио Почетино за дуела с Реймс.

В 24-ата Ди Мария достави добро центриране от ъглов удар на близката греда, а там Данило Перейра атакува топката с глава, но не успя да отправи точен удар - аут. Четири след това Екитике намери Локо в наказателното поле на домакините, а той стреля, но Кейлор Навас отрази опита му.

Малко след това Предраг Райкович трябваше да отразява и първия точен удар от парижани, след като Килиан Мбапе стреля по диагонала, но стражът на гостите с тяло парира удара, нанесен от нападателя. В 35-ата пък Екетике се озова на чудесна стрелкова позиция, елиминирайки с лекота опеката на Серхио Рамос, но ударът на Юго Екетике отлетя аут. Четири преди края на първата част направилият страхотно първо полувреме в Париж - Екетике, отправи силен удар от дистанция, но право в ръцете на Навас.

В самия край на първата част класата на ПСЖ донесе аванс за парижани. Мауро Икарди получи топката в наказателното поле и се опита да нанесе удар по топката, но Фоке с крак блокира опита на италианеца. Топката отиде в неговия сънародник - Верати, който с мощен удар откри резултата. Това беше и първи гол за Марко Верати в Лига 1 от май 2017-а година.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

За парижани в началото на втората част край тъчлинията започна да загрява голямата звезда Лионел Меси, който се излекува от коронавируса, който "лепна" по време на своята ваканция в родния си град - Росарио, а в 62-ата минута аржентинецът се появи в игра на "Парк де Пренс".

Малко след това Мбапе опита прехвърлящ удар, а топката рикошира, но отлетя в ъглов удар, след като Педжа Райкович беше "хванат в крачка". Домакините стигнаха до ъглов удар, а Серхио Рамос нанесе два удара по топката, за да може в крайна сметка испанският бранител да се разпише в срещата и да покачи актива на ПСЖ - 2:0.

Малко след появата на Меси на игрището той асистира за третия гол на ПСЖ, след като намери Верати. Той шутира и топката се отклони във Валтфаес, за да влети за трети път във вратата на Райкович - 3:0.

Оставаше едва четвърт час до края на срещата, а Данило Перейра прати топката за четвърти път зад Педжа Райкович. Килиан Мбапе разви сериозна скорост след пробив отляво и видя на дъгата на наказателното поле Данило. Тъмнокожият футболист шутира с десния крак, а кълбото се отби в защитник на Реймс, след което направи безпомощен Райкович - 4:0 за ПСЖ.

В добавеното време от съдията пък Дракслер нахлу в наказателното поле на Реймс, а топката после се озова в Меси, чийто удар прехвърли вратата.

Стартови състави:

ПСЖ: Навас, Мендеш, Рамос, Маркиньос, Керер, Паредес, Данило, Верати, Мбапе, Икарди, Ди Мария 

*Лионел Меси е резерва!

Реймс: Райкович, Фаес, Буси, Абделхамид, Гравийон, Кахусте, Мбуку, Матусива, Екитике, Лоско, Фокет

КЪДЕ ДА ГЛЕДАМЕ ПСЖ - РЕЙМС (ТВ ПРОГРАМА)

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

ПСЖ продължава да преследва титлата във Франция, която с всеки изминал кръг изглежда във все по-сигурни ръце за столичани. След победата над Брест в последния кръг парижани гледат към следващия съперник - Реймс, който е на 14-а позиция.

Една от големите звезди на парижани Лионел Меси пък тренира от няколко дни с тима и се очаква да се завърне в игра след коронавируса, през който мина. Любопитното е, че именно срещу Реймс Меси дебютира с фланелката на ПСЖ - на 29 август, когато се появи като резерва за 25 минути при успеха с 2:0.

Аржентинецът няма попадение в пет поредни мача с фланелката на ПСЖ в Лига 1, като единственият му шампионатен гол във Франция си остава онзи срещу Нант от 20 ноември 2021 година, когато футболистите на Маурисио Почетино побеждават с 3:1, а Меси вкарва в 87-ата минута след асистенция на Килиан Мбапе.

Какъв е коефициентът Лионел Меси да вкара гол днес за ПСЖ, вижте ТУК!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички