Мбапе вкара 5, Неймар отговори с бижу: ПСЖ близо до двуцифрен резултат за Купата (ВИДЕО)


Мбапе вкара 5, Неймар отговори с бижу: ПСЖ близо до двуцифрен резултат за Купата (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

12948 0

Френският шампион ПСЖ разгроми със 7:0 Пеи дьо Касел за Купата на Франция. Парижани бяха безкомпромисни, като голямата звезда Килиан Мбапе се отличи с цели пет попадения. Неймар също не пропусна да се разпише чрез красиво попадение.

Опонентът на звездната селекция на Кристоф Галтие за следващата фаза обаче ще бъде далеч, далеч по-сериозен - елитният Олимпик Марсилия. Именно това ще бъде и голямото дерби от 1/8-финалите в състезанието.

В сблъсъка срещу Пеи дьо Касел не останаха абсолютни никакви съмнения кой е по-добрият на терена. Въпреки че Лионел Меси и други ключови фигури получиха почивка, съставът на парижани изглеждаше достатъчно респектиращ и без тях, още повече срещу опонент от такъв ранг.

Килиан Мбапе пък се превърна в първия футболист в историята на ПСЖ, който вкарва пет попадения в един двубой на парижани. Ето как се разви цялата среща:

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В 10-ата минута от срещата гостите от Париж стигнаха до попадение. Мбапе бе намерен около наказателното поле, завъртя се бързо с лице към вратата и стреля в далечния ъгъл. Още в реално време обаче се видя, че има засада.

Секунди по-късно самият Мбапе поиска дузпа за нарушение срещу него в наказателното поле, но главният съдия не видя нещо подобно.

29' - 0:1! Добра игра на Санчес, който показа техника и разпредели топката добре. Впоследствие Нуно Мендеш влезе на страхотна скорост в наказателното поле на опонента и комбинира по земя с Мбапе, който с едно докосване насочи топката в мрежата. След удара имаше рикошет в бранител, който лиши стража от каквито и да е шансове за спасение.

В 31-вата минута Неймар застана зад топката, разположена на много опасна дистанция от вратата на домакините. Бразилецът обаче стреля високо над вратата от около 20 метра.

33' - 0:2! Секунди след това обаче Неймар все пак вкара. Той размени двойно подаване с Мбапе в наказателното поле на опонента, след което показа наистина невероятна техника срещу няколко противникови футболисти на малко пространство и прати топката във вратата.

35' - 0:3! Малко след това преднината стана класическа. Мбапе получи дълго подаване, овладя го в наказателното поле и веднага прехвърли вратаря технично, за да вкара втория си гол.

40' - 0:4! Отнета топка в центъра, бързо подаване към Мбапе на границата на наказателното поле и отличен завършващ удар на французина, който пак прехвърли противниковия страж, този път от по-трудна ситуация.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

56' - 0:5! Мбапе вкара четвъртия си гол в срещата. Той получи извеждащо подаване и показа страхотен финт с тяло, за да заблуди противниковия страж. След това настигна топката и я прати в мрежата.

64' - 0:6! Неймар получи в наказателното поле, показа завидна техника и подаде към Карлос Солер. Той овладя покрай многото противникови футболисти, нагласи си топката и я вкара с пета от метър-два от голлинията.

79' - 0:7! Мбапе получи отлично центриране отдясно и нямаше никакъв проблем с едно докосване да засече топката във вратата.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Само преди дни парижани бяха в Саудитска Арабия, където се изправиха срещу Ал Насър/Ал Хилал и спечелиха след голово шоу. Вероятно това е една от причините Лионел Меси да получи почивка и да остане извън групата (това важи и за Донарума, Мукиеле, Верати и Кимпембе). Неймар и Мбапе също участваха в приятелската среща, но влизат в групата и за Купата.

Това е втора среща за парижани до момента в турнира, след като на 1/32-финалите звездната селекция се справи с 3:1 с Шатору като гост. Не така стаят нещата за опонента на ПСЖ.

Като по-нискодивизионен тим, Пеи дьо Касел започна от по-ранен етап и вече отстрани цели три съперника - при всеки от случаите след драма. Първо бе отстранен Шамонтоа (2:1), след това ЖА Дранси (1:1 в редовното време и продължаване напред след дузпи), а накрая Уаскал - (отново 1:1 в редовното време и напред след дузпи).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички