"Мбапе е отдаден на ПСЖ" - Килиан готов да остане, но се готви специална клауза


"Мбапе е отдаден на ПСЖ" - Килиан готов да остане, но се готви специална клауза
Снимка: Getty Images

2048 0

Авторитетното френско издание L'Equipe съобщава, че нападателят на ПСЖ Килиан Мбапе ще остане в шампионите от Лига 1 това лято след трансферен прозорец, изпълнен със спекулации относно бъдещето му.

Сагата винаги е с отворен край

24-годишният Мбапе беше изключен от отбора на треньора Луис Енрике по време на предсезонната подготовка и беше принуден да тренира с така наречените "нежелани", които бяха счетени за излишни от изискванията на клуба.

Капитанът на Франция не беше включен в неотдавнашното турне на ПСЖ в Азия. Шефовете на клуба вярваха, че има сделка да се присъедини към Реал Мадрид в края на договора си следващото лято, като изпрати писмо до клуба, в което заявява, че няма да подпише друг договор.

Според The Telegraph ПСЖ се готви да предложи на Мбапе нов договор, който ще включва „клауза за гарантирано напускане“, което означава, че той може да напусне следващото лято, най-вероятно за Реал Мадрид.

Официалното "ново" представяне пред отбора

Днес обаче стана ясно, че Мбапесе е присъединил отново към първия отбор след равенството 0-0 с Лориен снощи, като президентът на клуба Насер Ал-Хелаифи лично информирал групата за промяната тази сутрин преди тренировката. "Килиан е отдаден на ПСЖ. Килиан се завърна", заяви той пред останалите играчи.

Мбапе потвърдил, че няма да напусне безплатно клуба, но, парадоксално, това не означава, че ще подпише нов договор – въпреки че информациите показват, че той е отворен към идеята. Сега обаче той трябва да остане в ПСЖ това лято и да не бъде трансфериран преди края на прозореца, потвърждава спортният всекидневник, като се очаква нападателят да се завърне срещу Тулуза следващата седмица.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички