Мбапе е господар на съдбата си - ето кога ще вземе съдбоносното решение


Мбапе е господар на съдбата си - ето кога ще вземе съдбоносното решение
Снимка: Getty Images/Guliver

990 0

Звездата на ПСЖ Килиан Мбапе все още не е решил дали ще остане в Париж или ще продължи кариерата си на друго място. "AS" съобщава днес, че младият французин ще вземе окончателното решение след края на Европейското първенство по футбол през идното лято.

"Le Parisien" дори съобщава, че Мбапе е решил да не участва на Олимпийските игри в Токио, за да има повече време да размишлява за бъдещето си. Досега той не е подновил договора си с ПСЖ (който изтича през юни 2022г.) и ако не се съгласи на сделка през следващите няколко месеца, клубът ще бъде принуден да го продаде, иначе ще рискува да го загуби без пари през следващото лято. Мбапе вече три пъти е отхвърлял предложения за нов договор и в ПСЖ започват да си мислят, че ще бъде невъзможно да убедят футболиста да остане при тях.

Настоящата ситуация е благоприятна за Реал Мадрид, който е фаворит за подписа на играча. В Мадрид следят отблизо ситуацията и са наясно, че ако клубът и играчът не успеят да постигнат споразумение това лято, то те ще бъдат в добра позиция да го привлекат. Едно възможно препятствие пред Реал Мадрид е финансирането на една такава сделка. Въпреки че договорът на нападателя изтича догодина, той няма да излезе евтино - ПСЖ ще поиска около 200 милиона евро за него, според съобщения във френските медии.

Две са причините Мбапе да реши да не вземе участие на Олимпиадата - натрупаната умора, която ще засегне много играчи през този сезон и защото му трябва време, за да направи окончателен избор за бъдещето си. Това е признак на зрялост от 22-годишния футболист и показва, че той е загрижен за собственото си здраве и благополучие, въпреки настояването на президента на френския олимпийски комитет Ноел Льо Грает, който иска Мбапе да бъде с Франция в Токио. 

Дали масовата чистка в Реал Мадрид не е точно с цел да бъдат освободени средства за покупката на Килиан Мбапе?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички