Маурисио Почетино: В ПСЖ искат да дойдеш и да спечелиш Шампионска лига веднага


Маурисио Почетино: В ПСЖ искат да дойдеш и да спечелиш Шампионска лига веднага
Снимка: Getty Images

13125 0

Маурисио Почетино изрази мнение, че очакванията на Пари Сен Жермен към него са били „различни“ в сравнение с други клубове в Европа като Ливърпул и Манчестър Сити. Аржентинският специалист бе уволнен миналия месец, след като парижани спечелиха Лига 1, но бяха отстранени от Реал Мадрид в осминафиналите на Шампионска лига. От дълго време френският гранд категорично заявява, че основната цел на тима е триумф в най-престижния европейски клубен турнир за първи път в клубната история – цел, която Почетино не успя да изпълни след идването си на „Парк де Пренс“ през януари 2021.

„Има отбори като Ливърпул и Манчестър Сити, които се доверят на дългосрочни проекти и ти дават възможността. Винаги правя това сравнение. Спечелихме първенството с ПСЖ с 15 точки разлика. Губим от Реал Мадрид и знаем, че ще има проблеми. Сити бяха елиминирани след това от Реал, три гола в рамките на пет минути, но следващата седмица купиха Холанд и дадоха възможността на мениджъра да се възроди отново, да потърси решения и да спечели английското първенство, както ПСЖ триумфира във френското."

"В ПСЖ трябва да пристигнеш и да спечелиш Шампионска лига"

"Проектите са различни. Манчестър Сити се доверява на треньора си, който е там от седем години, а в ПСЖ трябва да пристигнеш и да спечелиш Шампионска лига, а не първенството. Различно е и го приемам. Не е критика. Когато пристигнахме в ПСЖ, знаехме, че трябва да се опитаме да спечелим Шампионска лига, ако искаме да продължим с нашия проект“, каза Маурисио Почетино за Infobae.

Аржентинецът бе заменен от Кристоф Галтие, който изненада ПСЖ и спечели титлата на Лига 1 с Лил през 2021. Почетино бе категоричен, че първенството няма никаква важност за ПСЖ и намекна, че това е нещо, което се нуждае от промяна в клуба.

Проектът ПСЖ 

"Трябва да разберем още, че проектът ПСЖ, прогресирайки в бъдеще, търпението става все по-малко и по-малко, изискванията са по-големи, но обстоятелствата са такива, каквито са. Доминирането на френското първенство или домашните турнири означава, че феновете не придават важността им, която заслужават."

"Тази година спечелихме 10-а титла на Франция, с което изравнихме в исторически план Сент Етиен – двата отбора с най-много шампионски титли на страната. Не говорим за 50, а само за десет титли. Така че смятам, че това е много подценено."

"Когато печелиш, е задължение, ако не го правиш, нещата придобиват размер на пълна катастрофа. Няма вълнение нито относно спечелването на първенството, нито на някоя от купите. Всичко е фокусирано върху Шампионската лига и това понякога може да бъде подейства разсейващо", завърши Почетино.

Почетино посочи и кой според него е най-добрият играч в света към днешна дата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички