Малко изненадващо: ПСЖ уволни спортния директор Леонардо


Малко изненадващо: ПСЖ уволни спортния директор Леонардо

2140 0

Спортният директор на Пари Сен Жермен Леонардо бе освободен от поста си в събота след последния мач за сезона за столичния клуб, предаде АФП. Уволнението на 52-годишния бразилец, който е на поста от 2019 г., идва само часове след удължаването на договора на Килиан Мбапе, обявен вечерта преди победата срещу Метц (5-0).

Веднага щом приключиха празненствата за десетата национална титла, телевизионните канали Prime Video, RMC, France Bleu Paris, Le Parisien и L'Equipe предадоха решението на ПСЖ да се раздели с една от ключовите си фигури. Клубът, председателстван от Насър Ал-Хелаифи, въодушевен от средносрочния ангажимент на своя звезден нападател, предприе големи маневри, за да вдъхне нов живот на своя спортен проект.

Това бе вторият мандат като спортен директор на "Лео", който заемаше тази позиция между 2011 и 2013 г. Бразилецът бе и играч на парижани от 1996 до 1997 година.

Леонардо изигра важна роля в привличането на суперзвездата Лионел Меси миналото лято. Но аурата му пострада от разочароващия сезон на парижани, елиминирани от Шампионска лига на осминафиналите, след нов обрат на Реал Мадрид (1-0, 1-3).

Според някои медии португалецът Луис Кампос, който премина през Лил и Монако, и който откри Мбапе, може да поеме поста спортен директор. А ето и по-известния вариант за поста. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички