Как ПСЖ опази Неймар от лапите на Флорентино Перес и Реал Мадрид?


Как ПСЖ опази Неймар от лапите на Флорентино Перес и Реал Мадрид?
Снимка: Guliver/GettyImages

4349 0

Напускането на Кристиано Роналдо накара Флорентино Перес да активира дълго готвения план за привличането на Неймар. Строителният магнат разполага с 300 милиона евро за трансфери, които обаче "кралския клуб" не използва изобщо, а причината е блянът за привличането на бразилската перла.

В Испания очакват да се осъществи именно такъв трансфер, но не през това лято, а през следващото. Основна роля в неутрализирането на атаките на Реал Мадрид пък се оказа новият треньор на ПСЖ - Томас Тухел. Той е имал няколко срещи с Неймар, а бразилецът е останал доволен от новите идеи на германския наставник.

Бившият треньор на Борусия (Дортмунд) е уверил звездата на тима, че през настоящата кампания ще има много по-голяма, а и по-различна роля в сравнение с миналогодишния сезон. Бразилският ас ще играе като "десетка" в схема 3-5-2, която Тухел ще налага в следващите месеци. Досега той е играл основно като крило, но Тухел ще изисква от него да играе зад нападателите и ще има по-свободна роля от всякога, информира "Le Parisien". Неймар е остнала много доволен от идеите на Тухел, които са го убедили, че трябва да даде шанс на парижани.

ВМЕСТО НЕЙМАР, РЕАЛ ВЗЕ ПРОВАЛ НА ЛИВЪРПУЛ ЗА ЗАМЕСТНИК НА РОНАЛДО

Тухел обаче има още една много важна за бъдещето на ПСЖ идея. Той ще върне Килиан Мбапе като нападател, след като през миналия сезон младокът се подвизаваше на непривичната за него позиция дясно крило. Френският нападател ще играе редом до Единсон Кавани, подобно на начина, по който Дешан го използваше по време на Световното първенство по футбол.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички