"L'Équipe": Скандали тресат съблекалнята на ПСЖ, Почетино е между "чука и наковалнята"


"L'Équipe": Скандали тресат съблекалнята на ПСЖ, Почетино е между "чука и наковалнята"
Снимка: Getty Images

1705 0

В днешния 21 декември популярното френско издание "L'Équipe" излиза с информацията, че грандът ПСЖ се тресе от скандали в хода на полусезона и това е причината за незадоволителната игра на парижани.

Вестникът се спира върху няколко конкретни момента от лятото и есента на 2021 година, които са повишили градуса на напрежение и именно заради тях Маурисио Почетино все още не може да установи контрол над съблекалнята.

Идриса Гей

Става въпрос за случка, която се е разиграла през август - ПСЖ е пътувал до Израел, за да играе срещу Лил (финал за Суперкупата на Франция), а Гей е отказал да се ваксинира поради религиозни причини. Стигнало се е дори да разговори между ръководството на клуба и правителството, за да не се налага играчът да бъде поставян под 10-дневна карантина. Останалите футболисти са били крайно изнервени от тази ситуация, а последвалата загуба и изпуснатия трофей са влошили обстановката още повече.

Кейлор Навас срещу Джиджи Донарума

Френският вестник пише, че Маурисио Почетино е бил напълно доволен от услугите на костариканеца и изобщо не е искал в отбора му да пристига още един вратар. Националът на Италия акостира на "Парк де Пренс" като свободен агент, а сега мениджърът често се двоуми на кого от двамата да заложи като титуляр. 

Разбира се, за един вратар е изключително неприятно да не играе редовно, тъй като няма как да навлезе във форма и да натрупа самочувствие. Почетино се намира между "чука и наковалнята", след като агента на Донарума - Мино Райола, настоява именно той да бъде титулярният му избор.

Многото "звезди" в ПСЖ

В края на своя материал "L'Équipe" обръща внимание на факта, че присъствието на Килиан Мбапе, Неймар и Лионел Меси донякъде дразни останалите футболисти, тъй като те смятат, че тримата се ползват с повече привилегии от останалите. Клубът нарочно не ги глобявал, когато нарушат някое правило, за да не изтече информацията в медиите и това да доведе до нови проблеми за решаване.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички