Лионел Меси купува 1/3 от футболен клуб и напуска Европа?


Лионел Меси купува 1/3 от футболен клуб и напуска Европа?
Снимка: Getty Images

3934 0

Аржентинската звезда на ПСЖ - Лионел Меси, ще придобие около 35% от американския клуб Интер Маями и от лятото на 2023 година ще напусне Европа - това твърди журналистът Алекс Кендъл пред "Direct TV".

Той заяви, че 34-годишният футболист, който на 24 юни ще навърши 35, ще изиграе един последен сезон на Стария континент (2022/23) и от следващата година ще се насочи към Щатите, за да се присъедини към тима на Дейвид Бекъм.

Меси има договор с ПСЖ, който изтича на 30 юни 2023 г. и при един такъв развой на събитията Интер Маями няма да се наложи да плаща нито долар за трансферна сума!

През настоящата кампанията Лео не бе на познатото си ниво, но все пак може да се похвали с 11 гола и 13 асистенции в общо 33 мача във всички турнири. 5 от попаденията бяха в Шампионска лига, но ПСЖ отпадна на 1/8-финал след колосален обрат от страна на Реал Мадрид.

Очакванията на футболния свят са, че Меси ще направи солидна подготовка през идното лято и ще се хвърли на максимум от есента, за да бъде във възможно най-добра форма за Световното първенство в Катар, което ще е неговият последен шанс за титла с Аржентина.

Вижте още: "Marca" обяви бъдещето на Килиан Мбапе!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички