Льо Пен призова Ибрахимович да напусне Франция


Льо Пен призова Ибрахимович да напусне Франция
Снимка: Getty Images/Guliver

1527 0

Изказванията на Златан Ибрахимович след загубата на ПСЖ от Бордо, че Франция е ла*няна държава предизвикаха много остри реакции в страната, като един от френските министри особено се възмути.

Лидерът на крайно дясната партия Марин Льо Пен заяви, че Ибра, който се извини след реакцията си, трябва да напусне Франция.

Вчера ПСЖ загуби от Бордо с 3:2 и Ибра емоционално каза пред репортерите: "За 15 години не съм виждал такъв рефер. В тази ла*няна държава, тази страна не заслужава ПСЖ. Прекалено сме добри за тази страна". Малко след това шведският национал омекна, особено, след като спортният министър на Франция Патрик Жене нарече думите му "обидни", а по-късно Жене прие извиненията на Ибрахимович.

"Искам да се извиня за думите си и ако съм обидил някого. Искам да изясня, че коментарите ми не са насочени към Франция или французите. Говорех за футбол, загубих мача и го приемам, но не приемам, когато реферите не спазват правилата", каза Ибра в изявление.

Министърът прие извинението му и го нарече "изявление на голям шампион", но това не охлади страстите във Франция. "Тези, които смятат Франция за ла*няна държава, да я напуснат", каза Льо Пен по радио "France Info".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички