Лил е на 3 мача от това да шокира ПСЖ, Лига 1 и цяла Европа


Лил е на 3 мача от това да шокира ПСЖ, Лига 1 и цяла Европа
Снимка: Getty Images/Guliver

1712 0

Френският шампион ПСЖ се представя отлично във втори пореден сезон в Шампионска лига и дори има възможността да играе отново във финалния сблъсък, ако успее да обърне развоя от първия мач срещу Манчестър Сити, загубен с 1:2.

Въпреки това в Лига 1, където парижани са абсолютен доминант, за първи път от години насам титлата далеч не им е гарантирана. Дори напротив, едва 3 кръга преди края има отбор, който е с по-добър точков актив от звездната селекция на Маурисио Почетино.

Лил е първи със 76 точки - една повече от ПСЖ. До края остават 3 кръга, като временният лидер ще се изправи срещу Ланс (5-и във временното класиране, Сент Етиен (14-и във временното класиране) и Анже (12-и във временното класиране), докато парижани играят срещу Рен (7-и във временното класиране), Реймс (11-и във временното класиране) и Брест (13-и във временното класиране). 

През 2011 година бе последният път, в който Лил стана шампион в Лига 1. Тогава отборът имаше общо 3 титли, докато парижани - едва 2 в историята си. 10 години по-късно Лили не е печелил повече, докато ПСЖ вече е 9-кратен шампион, наложил доминация, печелейки 7 от последните 8 шампионата.

Така Лил е съвсем близо до това да шокира ПСЖ, Лига 1 и цяла Европа, прекъсвайки доминацията на столичани. С основни заслуги за това са Бурак Йълмаз с 13 гола от 25 мача в първенството, както и канадският му партньор в атака Джонатан Дейвид с 11 попадения от 34 срещи.

Комбинацията между опит и младост в отбрана също е ключова за успехите на отбора, като партньори в центъра на защитата са 37-годишният Жозе Фонте и 21-годишният швед Свен Ботман. Именно те са в сърцето на схемата 4-4-2.

А защо Жозе Моуриньо не би отишъл в клуб от Лига 1 или Бундеслигата?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички