Лео Меси и Килиан Мбапе се "събудиха" в края, за да донесат победата на ПСЖ над слабак в Лига 1 (ВИДЕО)


Лео Меси и Килиан Мбапе се "събудиха" в края, за да донесат победата на ПСЖ над слабак в Лига 1 (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

6998 0

ПСЖ успя да победи Брест с минималното 2:1 като гост в среща от 27-ия кръг на Лига 1. Комбинация между Лионел Меси и Килиан Мбапе в заключителните минути на сблъсъка донесе трите точки на парижани.

Срещата започна добре за гостите, които успяха да установят доминация в ранните минути. Карлос Солер успя да открие резултата в 37', след като бе на правилното място, за да направи добавка след удар на Мбапе.

Малко преди края на първата част обаче радостта на парижани приключи. Франк Онора бе изведен сам срещу Джанлуиджи Донарума и от близка дистанция матира италианския страж със силен удар от близка дистанция.

През второто полувреме играта бе много равностойна. И Брест, и ПСЖ създаваха положения, но най-интересното остана за самия край. Лионел Меси успя да изведе Килиан Мбапе в 90', който премина през Бизот и наказа домакините, оформяйки крайното 2:1.

Парижани продължават да са първи в класирането с актив от 66 точки - 11 повече от втория Олимпик Марсилия. Брест пък се бори за оцеляването си. Тимът е на 15-ата позиция с 23 пункта.

Стартови състави:

Брест: 40. Марко Бизот, 3. Лилиан Брасие, 2. Жан-Кевин Дюверн, 4. Ашраф Дари, 99. Ноа Фадига, 20. Пиер Леес-Мелу, 10. Роман Дел Кастийо, 7. Арис Белкебла, 8. Юго Манети, 9. Франк Онора, 15. Стив Муни

ПСЖ: 99. Джанлуиджи Донарума, 25. Нуно Мендеш, 15. Данило Перейра, 4. Серхио Рамос, 29. Тимоти Пембеле, 8. Фабиан Руис, 33. Уорън Заир-Емери, 6. Марко Верати, 7. Килиан Мбапе, 28. Карлос Солер, 30. Лионел Меси

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Началото на срещата бе спокойно и в първите 10 минути игра не се стигна до чисто голово положение пред някоя от двете врати. Все пак очаквано парижани контролираха събитията на терена и играеха по-често с топката. В 11' Карлос Солер нанесе техничен удар към вратата на Бизот, но стражът успя да спаси и отбие в страничния стълб.

ПСЖ продължи да натиска и разиграваше със спокойствие в половината на своя съперник, продължавайки да диктува темпото на игра. Килиан Мбапе получи хубав пас в наказателното поле в 26' от Карлос Солер. Френската звезда стреля от малък ъгъл, но ударът му мина на сантиметри от страничния стълб на Бизот.

В 37' Килиан Мбапе си пробва късмета от близо 20 метра, но ударът му бе отразен от Бизот. При добавката обаче на правилното място бе Карлос Солер, който от близка дистанция откри резултата. 1:0 за ПСЖ

Video edited on Kapwing

Радостта на парижани обаче бе кратка. Франк Онора получи чудесен пас, проби в наказателното поле на гостите и матира Донарума с чудесен удар - 1:1.

Video edited on Kapwing

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

ПСЖ продължи с натиска си и след началото на втората част. Най-добрата възможност се откри пред Лео Меси в 55-ата минута. Аржентинецът си пробва късмета с удар от дистанция, но опитът му профуча на сантиметри от страничния стълб на Марко Бизот.

Последваха силни минути за домакините. Брест успя да изнесе топката в предни позиции и създаде няколко положения пред вратата на Джанлуиджи Доанарума, но не успя да затрудни особено италианският страж. В 74' Килиан Мбапе нанесе страховит удар към Бизот, но стража реагира и съумя да улови кълбото.

В самия край на мача тихите до момента Лионел Меси и Килиан Мбапе направиха чудесна комбинация, при която първия изведе французина сам срещу Бизот. Капитанът на парижани се освободи от противниковия страж и добави топката в опразнената врата на домакините - 2:1 за ПСЖ.

Video edited on Kapwing

Преди мача:

Единственото общо между двата тима е, че те се нуждаят от точки. И докато гостите са напът да защитят титлата си, то на Брест му предстои яростна битка за оцеляване в Лига 1, тъй като в момента са близко до зоната на изпадащите.

Любопитно е да се отбележи, че за последно ПСЖ не побеждава Брест едва през 2011 г., когато срещата между двата тима завършва наравно, а след това столичани постигат 11 поредни победи, към каквато са се насочили и днес. През седмицата те отпаднаха от Шампионска лига с втора загуба от Байерн Мюнхен и сега ще трябва да си подпечатат амбициите в Лига 1. 

Галтие обаче няма да може да разчита на Кимпембе, Маркиньос, Хакими и Неймар, докато списъкът с отсъстващите сред домакините достига четирима.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички