Класата на Мбапе и Меси доближи максимално ПСЖ до титлата (ВИДЕО)


Класата на Мбапе и Меси доближи максимално ПСЖ до титлата (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

4706 0

ПСЖ спечели с 3:1 изключително важното си домакинство на Ланс от 31-вия кръг на Лига 1. Попаденията за победителите бяха дело на Килиан Мбапе, Витиня и Лионел Меси, като французинът и португалецът бяха и сред асистиралите в срещата. Попадението за гостите бе дело на Франковски от дузпа след час игра.

По този начин парижани до голяма степен си капарираха рекордната 12-та титла, след като отвориха разлика от 9 точки след успеха над прекия съперник, а третият Олимпик Марсилия може да остане на 8, ако спечели в този кръг.

Важният успех по всяка вероятност ще запази Кристоф Галтие на поста старши треньор на “принцовете”, докато Мбапе се превърна в едноличен голмайстор на ПСЖ за всички времена с гола си в 31-вата минута.

Първо полувреме:

Срещата започна с натиск посока вратата на домакините. Италианският национален страж, подвизаващ се за ПСЖ, дори трябваше да се намесва след корнер, тъй като гостите съумяха да отправят удар.

20 минути игра! Само толкова време двата тима се състезаваха с равен брой души, след като Абдул Самед закъсняло се опита да отнеме топката от Хакими, а вместо това извърши много грубо нарушение. Това доведе до директно изгонване на ганаеца.

ГОЛ! Килиан Мбапе поведе съотборниците си в 32-рата минута! Той получи подаване от Витиня, обърна се необезспокояван и стреля към десния стълб. Кълбото се търкулна след това към мрежата на Самба за 1:0!

Video edited on Kapwing

ГОЛ! Възпитаниците на Кристоф Галтие направиха сериозна стъпка към трите точки в 37-мата минута, когато Витиня се превърна в голмайстор и удвои преднината за домакините! 2:0!

ГОЛ! Килиан Мбапе и Лионел Меси доказаха за пореден път гения си в 40-тата минута! Аржентинецът се впусна на двойно подаване с "младия шампион", французинът му върна по страхотен начин паса и Меси не остави съмнения - 3:0!

Video edited on Kapwing

Второ полувреме:

В 58-мата минута се стигна до комична ситуация, след като при изпълнението на поредния корнер Руис изчисти с глава, но топката се озова във високо вдигнатата му ръка. 

Така Франковски се нагърби с изпълнението на дузпата и намали до 1:3 с удар в долния десен ъгъл!

Video edited on Kapwing

До заключителните 10 минути гостите остнаха по-активните на терена, но така и им убягваше попадението. Те контролираха кълбото през само 30% от времето, но създадоха над 5 голови положения повече от домакините.   

Стартови състави:

ПСЖ: Донарума, Хакими, Рамос, Маркиньос, Данило, Мендеш, Фабиан, Витиня, Солер, Меси, Мбапе

Ланс: Самба, Макадо, Данзо, Фофана, Опенда, Медина, Фулгини, Гради, Самед, Томасон, Франковски

Преди мача:

Освен с шестимата липсващи, то Галтие ще трябва да се опита да не обръща внимание на личните си проблеми, след като в миналите дни бе обвинен в расизъм. За ПСЖ отсъства Кимпембе, Неймар, Санчес, Верати, Пембеле и Мулер.

Толкова са и отсъстващите за гостите: Букса, Кабо, Льо Кардинал, Саид, Фаринес и Фортеш. Ланс обаче е определян в предстоящата среща като тотален аутсайдер, въпреки че е в серия от 4 победи и реми. 

ПСЖ обаче е в коренно различна форма и това става ясно от последните 5 срещи - 2 победи и 3 поражения, които костваха продължаване в Шампионска лига и доближиха Галтие до изхода на "Парк де Пренс".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички