Галтие за първи път отговори на обвиненията в расизъм: Ще атакувам всеки, който накърни моята чест


Галтие за първи път отговори на обвиненията в расизъм: Ще атакувам всеки, който накърни моята чест
Снимка: GettyImages

1842 0

Наставникът на Пари Сен Жермен Кристоф Галтие говори за първи път, откакто беше обвинен в расистки изказвания, докато е бил начело на Ница. В сряда RMC Sport съобщи, че французинът е направил коментари относно броя на тъмнокожите и мюсюлманските играчи в Лига 1.

В петък Галтие говори за първи път по тези обвинения, като каза на пресконференция: "Дълбоко съм шокиран от коментарите, които ми се приписват и които бяха предадени от някои по безотговорен начин. И това ме наранява много".

Галтие ще потърси правата си по съдебен път след обвиненията

"Бях възпитан в смесена среда и в ценностите на споделяне и уважение към другите, независимо от техния произход, цвят или раса. Целият ми живот като мъж и като футболист е продиктуван от грижата да споделям и да живея добре с други. Не мога да приема моето име и това на семейството ми да бъдат опетнени по този начин", заяви наставникът на парижани.

"Затова реших да атакувам всеки, който накърни моята чест. Имам доверие в правосъдието на моята страна. И мога да бъда доволен само от започването на разследването. Седмицата, която прекарах? Беше трудно, много трудно, разбира се. Но се отдадох на работата си. Моментите, които успях да прекарам с групата, ми позволиха да игнорирам всичко, което беше казано за мен".

Допълнително изявление беше прочетено от представител на пресата на ПСЖ, подчертавайки подкрепата на клуба за Галтие: "Клубът подкрепя Кристоф Галтие след неприемливите заплахи, които получи, и се надява, че истината ще бъде разкрита от правосъдието".

Ситуацията се разви, след като изтече имейл, изпратен от бившия футболен директор на Ница Жулиен Фурние до директора на INEOS Дейв Брейлсфорд. Имейлът подробно описва няколко ситуации през 2021 г., в които се твърди, че Галтие е използвал расистка реторика и дискриминационни коментари. Твърди се, че Галтие се е оплакал, че отборът му има "твърде много черни и мюсюлмански играчи" за профила на град Ница. Освен това Галтие е обвинен, че не е позволил на мюсюлмански играчи да спазват Рамадан и е наложил вето на трансфер на играч въз основа на неговата религия. Галтие получи множество заплахи, след обвиненията срещу него.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички