Килиан Мбапе забоде 2 гола и открадна шоуто при дебюта на Меси


Килиан Мбапе забоде 2 гола и открадна шоуто при дебюта на Меси
Снимка: GettyImages

5847 0

Голямата новина в неделната вечер безспорно беше дебютът на Лионел Меси за ПСЖ, но шоуто беше откраднато от Килиан Мбапе, който собственоръчно осигури нови три точки в актива на френския колос, който надигра трудно Реймс с 2:0 като гост. 

Аржентинският ас беше на пейката за старт на мача, а парижани откриха рано-рано резултата. В 16' Анхел Ди Мария прати прекрасно центриране в наказателното поле, където Мбапе надигра във въздуха защитник на Реймс и за втори пореден мач отбеляза гол с глава - 0:1. Както е известно, той нямаше гол с глава от 2017 година насам преди старта на настоящия сезон. 

До края на полувремето Реймс имаше своите положения, като най-близо до гол беше Морето, чийто прекрасен удар от 20 метра закачи леко горната греда, преди да излезе в аут. 

В началото на втората част домакините успяха да изравнят, след като Мунеци довкара топката след избит от Навас удар, но VAR показа, че нападателят е бил в засада. 

Докато домакините търсеха начин да вкарат гол, в 62' те бяха сварени неподготвени, когато Хакими се понесе по дясното крило и с брилянтен пас по земя към далечната греда преодоля и защитата, и вратаря, а Мбапе засече неспясяемо за 2:0 в полза на ПСЖ. 

Минути след попадението на терена се появи Лионел Меси, който замени Неймар. В 25-те минути, които прекара на терена, аржентинецът опита няколко интересни комбинации с Мбапе, но бе видно, че все още не е в оптимална форма след трансфера си от Барселона в ПСЖ. Въпреки това почти всяко едно докосване на топката от негова страна беше посрещано радушно от феновете дори на Реймс. 

Иначе ПСЖ записа 4-и пореден успех и след 4 кръга е единственият отбор, отбелязал над 10 гола - 12. Парижани са и единственият тим с пълен актив от точки. Мбапе пък е лидер при голмайсторите с 3 попадения и 2 асистенции - толкова има и Мохамед Байо от Клермон. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички