Килиан Мбапе намигна на "Златната топка": Винаги е в мислите ми


Килиан Мбапе намигна на "Златната топка": Винаги е в мислите ми
Снимка: Getty Images

1492 0

Килиан Мбапе призна, че желае да грабне "Златната топка", за която често мисли. Френският ас вярва, че може да осъществи тази своя цел, ако продължава да се представя по същия начин.

Суперзвездата на ПСЖ обаче заяви, че призът не е главната му цел. Той показва познатото изключително високо ниво през настоящия сезон, но съотборникът му във френския гранд Лео Меси бива считан като най-вероятен носител на отличието след триумфа му на Световното първенство в Катар.

Това обаче не притеснява Килиан, който има далеч по-важни цели пред себе си като извеждането на парижани до първи триумф в Шампионска лига.

"Тя винаги е цел за играчи от моята категория, но не и приоритет. Разбира се обаче, остава в мислите ми, нормално е. Ако продължавам по същия начин, мисля, че няма да съм далеч от това", коментира Мбапе след успеха над Нант и продължи.

"Виждайки този искрящ трофей всички отново ставаме деца. Всички гледахме церемонията с пристигащите на червения килим играчи, мислейки си 'Един ден това ще бъда аз'. Сигурен съм, че много мечтаят за такива моменти, представяйки си стреса от чакането класирането да бъде разкрито, докато седиш до най-великите играчи на планетата.

Това е. "Златната топка" събужда у нас детските ни спомени. Можем да печелим титли, други награди, но това е Свещения Граал", допълни още той.

Мбапе може все още да няма това отличие във витрината си, но именно в двубоя с Нант той бе награден с друго, много ценно такова

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички