Дуото Ибра - Кавани посече Челси на "Парк де Пренс"


Дуото Ибра - Кавани посече Челси на "Парк де Пренс"

1153 0

ПСЖ продължава да не познава вкуса на поражението от 3-и ноември миналата година, след като днес Златан Ибрахимович и компания спечелиха първия осминафинален сблъсък срещу Челси в Шампионска лига с 2:1.

Дългоочакваното дерби беше решено в 78', когато при резултат 1:1 Анхел Ди Мария изведе брилянтно Кавани в наказателното поле, като резервният нападател на домакините не сбърка и спечели срещата за своите.

Преди това в 39' Златан Ибрахимович беше дал аванс на ПСЖ с гол от пряк свободен удар, докато Джон Оби Микел изравни секунди преди края на първото полувреме.

ПСЖ остава непобеден у дома през настоящия сезон във всички турнири, като взе и важен аванс преди предстоящия реванш след 2 седмици на "Стамфорд Бридж". Челси все пак има сериозни шансове за класиране, след като изпусна няколко много добри положения, но все пак вкара така ценния гол на чужд терен.

В другата среща за вечерта Бенфика и Зенит оставиха интригата за реванша в Санкт Петербург, след като завършиха при резултат 0:0 на "Луж" в Лисабон.

Домакините започнаха по-активно срещата, а още в 3' Марко Верати пробва рефлекса на Тибо Куртоа. Белгийският страж обаче се намеси отлично. Няколко минути по-късно и Лукас Моура пробва късмета си от 25 метра разстояние, но ударът му мина встрани от вратата. ПСЖ играеше с много висока преса в първите минути, което позволи на лондончани да минат точно 1 път центъра.

Домакините продължиха силното си начало, но гол така и не падаше. В 22' пък Челси отговори с първата си атака, която се оказа и най-опасната до момента. Баба центрира отлично в наказателното поле, където Коща засече с глава, но Трап успя някак си да избие с ръка и топката удари гредата - сериозен пропуск на гостите.

 

ПСЖ отговори с анемичен и неточен удар на Ибрахимович по диагонала, а Челси отново застраши вратата на съперника в 27-ата минута с центриране, този път отдясно, при което всички играчи в бяло се разминаха с топката в наказателното поле.

В 32-ата минута Ибрахимович направи пропуска от най-изгодната позиция до момента в мача за ПСЖ, след като избяга от опеката на Гари Кейхил, но от пет метра заби кълбото с глава в земята и го прати в аут. Въпреки това 7 минути по-късно Ибра ликуваше, след като негов пряк свободен удар рикошира в краката на Микел, излъга Куртоа и влетя във вратата - 1:0 за домакините.

Точно когато домакините се готвеха да се приберат на почивка с аванс, и то не незаслужен, изпълнение на корнер ги мартира. Центриране на първата греда бе продължено към Микел, който имаше време дори да овладее топката, преди от около пет метра да матира Трап за 1:1.

Второто полувреме почна с вихрени атаки и към двете врати. В 52' се откри най-доброто положение дори в целия мач, като Диего Коста остана очи в очи с Трап, но за втори път не съумя да го преодолее. ПСЖ на свой ред се отчете с два пропуска - на Ди Мария и на Ибрахимович.

Натискът на домакините се засили в следващите минути, като в 60' Ибра комбинира отлично с Лукас Моура, чийто удар обаче беше отбит отлично от Куртоа. В 63' пък настъпи сериозен хаос в наказателното поле на гостите, като последователно Матуиди, Ибрахимович и Тиаго Силва се разминаха с точен удар във вратата на Куртоа.

Белгийският страж отново беше с ключова роля за запазване на равенството, след като в 68' спаси страхотен удар на Анхел ди Мария. В 75' пък при бързо подаване от половината на Челси резервата Оскар се озова на върха на атаката и можеше да се разпише, но Трап се намеси чудесно и спаси своите - 1:1 и 15 минути до края.

В 78' миг на гениалност от Анхел Ди Мария реши срещата. Аржентинецът получи топката между наказателното поле и центъра на терена и с копване успя да изведе Кавани в пеналта. От малък ъгъл уругваецът успя да се справи с Куртоа и даде аванс на своите - 2:1.

В първата минута на добавеното от съдията 2-минутно продължение Кавани центрира отлично за Ибрахимович, чийто удар обаче отново беше спасен от Куртоа. 40 секунди преди края Педро имаше шанс, но от малък ъгъл стреля във външната страна на мрежата - 2:1 краен резултат.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички