Български тийнейджър не успя да преодолее квалификациите на ATP София


Български тийнейджър не успя да преодолее квалификациите на ATP София

1194 0

Участващият с „уайлд кард“ Александър Лазаров отпадна в квалификациите на тенис турнира Garanti Koza Sofia Open World Tour, съобщават от пресслужбата на състезанието.

В дебюта си в състезание от АТР World Tour 18-годишният българин отстъпи  на №8 в схемата Мариус Копил от Румъния с 6:7(5), 4:6 след един час и 25 минути игра на централния корт в „Арена Армеец София“.

„Започнах леко притеснен, но подкрепата на публиката в залата ми помогна да се успокоя след 15-ина минути и да заиграя, както мога – заяви Лазаров след срещата. – Този мач показа, че съм на прав път в моето развитие. Когато стигнах до точката за пробив в първия сет се надявах да я реализирам, но съперникът не трепна. Когато спечели първия сет Копил видимо се успокои. Той продължи да сервира много добре, но започна и да посреща по-добре. Организацията на турнира е на световно ниво, благодаря за поканата да участвам в него“.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички