Бердих е фаворит за третата „уайлд кард“ в София


Бердих е фаворит за третата „уайлд кард“ в София
Снимка: Getty Images/Guliver

1353 0

Шестият в световната ранглиста на АТР Томаш Бердих е фаворит за третата „уайлд кард“ на тенис турнира Garanti Koza Sofia Open (30 януари – 7 февруари). Това съобщи директорът на първото издание на състезанието от категория „АТР 250“ Ерхан Орал в ефира на БНТ.

„Рафаел Надал отклони поканата ни да играе в София, защото се готви на червени кортове“, заяви още Ерхан Орал. Както е известно първите две „уайлд кард“ за турнира бяха получени от втората ракета на България Димитър Кузманов и първата на Турция Марсел Илхан.

Роденият на 17 септември 1985 година чех има в кариерата си 12 титли. Само през миналия сезон Бердих спечели турнирите в Шънджън и Стокхолм и игра на финалите в Доха, Ротердам и Монте Карло. През 2010 година 196-сантиметровият Томаш стигна до финала на „Уимбълдън“, след като отстрани Роджър Федерер на четвъртфинал и Новак Джокович на полуфинал. В мача за титлата на 4 юли чехът отстъпи на Рафаел Надал.
На Откритото първенство на Австралия тази година Бердих стигна до осминафиналите, където отстъпи на Федерер.

До петък трябва да бъде обявено името на третия поканен. Жребият за основната схема на Garanti Koza Sofia Open ще се тегли в събота, 30 януари, от 11 часа в официалния хотел на състезанието Novotel Sofia.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички