Буфон посочи своя фаворит за "Златната топка" - не е нито Роналдо, нито Модрич


Буфон посочи своя фаворит за "Златната топка" - не е нито Роналдо, нито Модрич

2305 0

Вратарят на Пари Сен Жермен Джанлуиджи Буфон изрази интересно мнение за "Златната топка" и кой трябва да я спечели. Според него наградата заслужава неговият съотборник Килиан Мбапе. А причината е невероятното му представяне на Световното първенството, където с Франция спечели титлата.

"Мбапе е феномен. Ако той иска да бъде №1, то трябва да запази своя ентусиазъм към играта. Аз съм сигурен, че това ще остане така и ще бъде обявен за най-добрия съвсем скоро. В Италия го сравняват с Роберто Баджо, Франческо Тоти, Алесандро Дел Пиеро, но този талант, който виждам от него по време на тренировките, не съм го срещал никога досега”, заяви Буфон.

"За неговите качества, както и за това какво прави по терените, той заслужава да спечели "Златната топка". Няма вариант да ме чуете да кажа нещо друго, тъй като това, което постигна през тази година е невероятно”, допълни още италианецът.

Буфон стана част и от интересна история, свързана с вратаря на Ливърпул - Алисон. Каква е тя - може да се запознаете тук.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички