Брилянтно: Как вратар предизвика Неймар да изпусне дузпа за ПСЖ (ВИДЕО)


Брилянтно: Как вратар предизвика Неймар да изпусне дузпа за ПСЖ (ВИДЕО)
Снимка: Gulliver/GettyImages

4165 0

Късно снощи Пари Сен Жермен победи Брест с 0:2 като гост, но това не стигна на столичани да защитят титлата си във френската Лига 1. Шампион на страната стана тимът на Лил, който не допусна грешка в последния си мач за сезона. Двубоят на парижани обаче беше белязан от много любопитна ситуация, която привлече вниманието на феновете.

В 19-ата минута футболист на Брест извърши нарушение в наказателното поле, а ПСЖ получи дузпа. Зад бялата точка застана Неймар, който се нае с отговорността да изведе своя отбор напред в резултата. Тогава обаче стражът на Брест Готие Ларсоньор направи нещо любопитно: той не застана в центъра на вратата, а се позиционира в дясната ѝ половина.

Поведението на вратаря сякаш разколеба Неймар, който се зачуди как да изпълни дузпата и дали да стреля към опразнения ъгъл. При засилката към топката бразилецът се опита да подлъже вратаря, за да види в каква посока ще поеме и дали ще мръдне от първоначалната си позиция. Стражът обаче се задържа на същата позиция почти до самия край на изпълнението.

Неймар в крайна сметка реши да потърси далечния ъгъл, но ударът му излезе извън рамките на вратата. С хитрия си трик стражът на Брест успя да предизвика Неймар да сбърка и да запази резултата непроменен. Вижте изпълнението на дузпата във видеото по-долу:

След мача Килиан Мбапе пък открехна вратата за своето бъдеще - ето какво каза!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички