"Беше ми като баща": Обещаващ талант на ПСЖ направи разкритие за Неймар


"Беше ми като баща": Обещаващ талант на ПСЖ направи разкритие за Неймар
Снимка: Getty Images

1103 0

Пратеният под наем от ПСЖ в РБ Лайпциг Шави Симонс заговори за връзката, която споделя с бившата звезда на парижани - Неймар, който пък премина в саудитския Ал-Хилал това лято.

"Като баща"

Двамата прекараха време един с друг, докато бразилският национал играеше за Барселона. По това време Симонс пък се изкачваше в ранговете на "Ла Масиа", преди да реши да последва примера на своя ментор и да премине в ПСЖ.

"Той вече ме познаваше от Барселона и ми беше като баща. Вечно ще съм му благодарен за това. Беше голяма мечта да играя с моя идол и той все още е важен човек за мен", споделя Симонс за "Sky Germany".

"Не е лесно да влезеш в голям отбор като млад играч, изпълнен с твоите идоли и велики звезди, а Неймар пое тази роля на баща. Много съм му благодарен за това", допълва още младият нидерландец.

Двамата се събраха отново в ПСЖ, след като Симонс реши да се присъедини към парижани през 2019 година. Тогава бразилската суперзвезда вече се беше присъединил към френския гранд за умопомрачителните 222 милиона евро през 2017 година.

Стартът на 31-годишния нападател в Ал-Хилал може да се нарече колеблив, тъй като Неймар изпусна дузпа и все още чака първия си гол.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички