Неймар: Нивото в Лига 1 е по-високо от това в Испания


Неймар: Нивото в Лига 1 е по-високо от това в Испания
Снимка: Getty Images/Guliver

1899 0

Нападателят на Пари Сен Жермен Неймар направи сравнение между испанската Ла Лига и френската Лига 1. И според него физическото ниво във Франция е по-високо от това в Испания. Както е известно, бразилецът игра 4 години в Испания с екипа на Барселона, а от сезон и половина е при парижани.

"Всеки, който смята Лига 1 за лесна, греши. От гледна точка на физиката тук нивото е по-високо, отколкото в Примера. В Испания има повече качество, но във Франция е много трудно. Тук се играе срещу две защитни линии, във всяка от които има по четирима двуметрови футболисти. Трудно е, но трябва да намериш решение", заяви Неймар, цитиран от Le10Sport.

НЕЙМАР ИЗГОРЯ ЗА ДЪЛГО, НО ИЗБЕГНА ОПЕРАЦИЯ

"Съдийството? Съдията контролира играта, той е шефът. Той трябва да свири и да защитава всички играчи от контакт, не само мен", допълва звездата на френския тим.

Както е известно, в момента Неймар лекува контузия, която получи в мача срещу Страсбург за Купата на Франция. Нападателят пропусна първия осминафинален мач в Шампионска лига срещу Манчестър Юнайтед, няма да играе и в реванша. А кога ще се завърне - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички