Франция има цял отбор неповикани играчи, който може да прегази всеки (СНИМКА)


Франция има цял отбор неповикани играчи, който може да прегази всеки (СНИМКА)
Снимка: Getty Images/Guliver

8097 0

Селекционерът на Франция Дидие Дешан обяви 23-мата си избраници за Световното първенство по футбол и предизвика куп дискусии в родината си. Най-ярко отсъстващият футболист безспорно е Алекандре Лаказет от състава на Арсенал, който вкара 8 гола в последните 12 мача на "артилеристите", но има още няколко сериозни липси, за които Дешан получи жестоки критики.

Според анализаторите във Франция, Адриен Рабио е заслужил напълно повиквателна за националния тим, но такава така и не получи. Същото важи за куп други футболисти. Един от тях е Джофри Кондогбия, който е сред водещите причини Валенсия да се класира в топ 4 на Ла Лига и догодина да играе в Шампионска лига.

Друга сериозна липса изглежда Аймерик Лапорт, който веднага се наложи като титуляр в английския шампион Манчестър Сити. Ето и схема на 11-те играчи, които можеха да играят за Франция, но поради треньорско решение или контузия пропускат Световното по футбол:

Вратар: Стефан Рубие

Защитници: Клемен Ленгле (Севиля), Лоран Косчелни (Арсенал), Аймерик Лапорт (Манчестър Сити)

Халфове: Кингсли Коман (Байерн), Джорфи Кондогбия (Валенсия), Адриен Рабио (ПСЖ), Антони Марсиал (Манчестър Юнайтед), Димитри Пайет (Марсилия)

Нападатели: Карим Бензема (Реал Мадрид), Александре Лаказет (Арсенал)

Към този състав от 11 души могат да бъдат добавени още няколко играчи: Лео Дюбоа (Нант, но от следващия сезон ще играе в Лион), Кристоф Жале, Тиемуе Бакайоко, Лехвен Курзава.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички