7 гола, вратарски грешки и отличен ПСЖ белязаха голямото френско дерби (ВИДЕО)


7 гола, вратарски грешки и отличен ПСЖ белязаха голямото френско дерби (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

7665 0

Кръг номер "13" във френската Лига 1 започна с дербито на страната между ПСЖ и Монако. Парижани се наложиха у дома на "Парк де Пренс" с 5:2 в страхотен мач, в който имаше от всичко. Момчетата на Луис Енрике пък записаха шеста поредна победа в елита.

Развой на срещата

Резултатът бе открит още в 18-ата минута. Стражът на Монако - Кохн, не се намеси подобаващо и не успя да улови топка след мощен удар към неговата врата. Кълбото попадна в Гонсало Рамош, който не пропусна да отбележи от близка дистанция.

Само 4 минути по-късно обаче Джанлуиджи Донарума направи абсурдна грешка, подарявайки топката на Такуми Минамино в наказателното поле, който не се поколеба и направи резултата 1:1. В 39-ата минута обаче бе отсъдена дузпа за домакините, зад топката застана Килиан Мбапе и реализира за 2:1.

Третият гол за парижани бе факт в 70'. Усман Дембеле получи неочаквано подаване в половината на монегаските, французинът тръгна на спринт и в наказателното поле от малък ъгъл разстреля Кохн за 3:1.

Две минути по-късно ПСЖ сложи точка на спора. Килиан Мбапе пусна чудесно подаване към Витиня, който с мощен удар наниза четвърти гол в горния десен ъгъл на противниковата врата. Головете в Париж продължиха и в 75' Минамино намери Флориан Балогън, който без проблем направи резултата 4:2. Крайното 5:2 пък оформи резервата Рандал Коло Муани в добавеното време след карамбол от изпълнен корнер.

Парижани заемат първата позиция с актив от 30 точки след 13 изиграни мача. Монако пък са трети с 24 пункта. Следващото предизвикателство пред ПСЖ ще е в Шампионска лига и мачът срещу Нюкасъл в груповата фаза.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички