"Звярът" на Ливърпул, за когото никой не говори


"Звярът" на Ливърпул, за когото никой не говори
Снимка: Getty Images

11725 0

И през този сезон Ливърпул започва с известни кадрови проблеми, но този път в халфовата линия. Младият талант Харви Елиът, който стартира отлично новата кампания, получи тежка контузия и ще отсъства дълго. Тиаго Алкантара получи травма в прасеца, която го изкарва за няколко мача. Наби Кейта пък си е все така лабилен към контузии и често не е на разположение на Юрген Клоп.

След напускането на Жоржиньо Вайналдум и няколкото контузени в средата на терена се появиха притеснения дали Ливърпул отново няма да стане жертва на кадрова криза, както се случи през миналата кампания, но в дефанзивен план. Юрген Клоп бързо намери решение за халфовата линия, където Фабиньо и Джордан Хендерсън се нуждаят от "другар" - Къртис Джоунс.

20-годишният офанзивен халф вече показва, че е възмъжал и е готов да поеме по-голяма отговорност в игра за Ливърпул. Къртис Джоунс записа два мача във Висшата лига, един в Карабао Къп и още два в Шампионска лига, като с играта си даде много поводи за усмивки сред феновете на мърсисайдци.

Джоунс играе ключова роля в средата на терена и особено в по-предни позиции, където внася свежест към атакуващото трио на Ливърпул. С включванията си в атака Къртис Джоунс разнообразява играта на мърсисайдци и създава много голови положения за отбора, които са една от причините за добрите резултати на Ливърпул.

Къртис Джоунс изигра страхотен мач срещу Порто във вторник при победата с 1:5, когато записа две асистенции, а освен това участва активно и в останалите попадения на мърсисайдци. Джоунс отправи и най-много удари не само в мача, но и като цяло във втория кръг на турнира - 4 на брой, като три от тях бяха точни (отново най-много от всички 16 мача от втория кръг). 

Силната игра на Джоунс сякаш обаче остава незабелязана от световните медии, които продължават да се фокусират върху големите суперзвезди като Килиан Мбапе и Лионел Меси, или пък да отчитат колко голямо откритие е Фил Фодън за Хосеп Гуардиола. Фодън обаче с нищо не превъзхожда Къртис Джоунс, който се намира във феноменална форма и заслужава внимание.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички