Звездата на Ливърпул Садио Мане строи болница в родния си град в Сенегал


Звездата на Ливърпул Садио Мане строи болница в родния си град в Сенегал
Снимка: Getty Images

2148 0

Нападателят на Ливърпул Садио Мане за пореден път показа своята признателност към родината си Сенегал. В неговия роден град – Бамбали, офанзивният футболист дари 450 хиляди паунда, за да може селището да се сдобие с чисто нова болница.

29-годишният играч се върна в родината си по-рано през месеца за два мача за националния му отбор – срещу Замбия и Кабо Верде, и по време на престоя си той се срещна с президента Маки Сал.

От разговори с държавния глава Сал, Мане е потърсил медицински персонал и е осигурил над 450 хиляди британски лири за изграждането на лечебното заведение.

Daily Mail съобщава, че болницата ще е първото лечебно заведение в региона и ще обслужва 34 села около Бамбали. Садио Мане не пропуска, когато има възможност, да се завърне в родния си град.

Крилото на Ливърпул имаше ключова роля в годините с изграждането на начално училище и супермаркет, а самият играч иска да помага с инвестирането в още проекти за града. Идеята му е да се построи поща, като и бензиностанция.

Мане ще влезе в шестия си сезон на „Анфийлд” и е само на три гола от кота ‘100’ с червената фланелка, като за Ливърпул е изиграл 218 мача. А кой играч иска Ливърпул през лятото, четете в този материал.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички