Звезда на Юнайтед: Навредих на организма си с играта с глава, съветвам сина си да не играе


Звезда на Юнайтед: Навредих на организма си с играта с глава, съветвам сина си да не играе
Снимка: Getty Images

627 0

Защитникът на Манчестър Юнайтед - Рафаел Варан, заяви, че е нанесъл вреда на организма си, играейки с глава в хода на кариерата си.

В подкрепа на думите му

През последните години бяха публикувани няколко изследания за това, че бившите футболисти са по-склонни към заболявания като деменция, което е свързано с играта с топката с глава.

Той съветва сина си да не играе с глава

Според французина проблемът е сериозен и той смята, че играещите футбол на всякакво ниво трябва да бъдат предупреждавани за негативните последствия от това.

Той съветва сина си да не играе с глава

"Седемгодишният ми син играе футбол и аз го съветвам да не играе с глава. Според мен това е ценен съвет. Дори това да не причини незабавна травма, ние знаем, че дългосрочна перспектива повтарящото се отиграване с глава може да има негативни последствия", коментира Варан, цитиран от "L'Equipe".

"Лично аз не знам дали ще доживея 100 години, но знам, че вече съм повредил организма си. На всички на аматьорско ниво и на младите хора трябва да се каже за опасностите от удара с глава", завършва бранителят. Неотдавна Варан призна, че е имал сътресение в мача срещу Сити в Шампионска лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички