Звезда на Манчестър Сити засипа с похвали Върджил ван Дайк


Звезда на Манчестър Сити засипа с похвали Върджил ван Дайк
Снимка: Getty Images/Guliver

1212 0

Голмайсторът на Манчестър Сити Серхио Агуеро засипа с похвали централния защитник на Ливърпул Върджил ван Дайк, който е определян от мнозина за най-добрия бранител в света в последните две години. Аржентинският нападател изтъкна кои точно качества правят холандския национал толкова труден за преодоляване съперник.

"Всички знаем, че Ван Дайк е един от най-добрите защитници в света. Той е силен, висок и има невероятна физика. Много е силен един срещу един, играе добре с тялото си. Освен това, понеже е толкова висок и има толкова дълги крака, изглежда сякаш не е толкова бърз, но всъщност не е така. С тези дълги крака може да стигне навсякъде. Две негови крачи се равняват на 50 мои", пошегува се Агуеро.

"Това, което харесвам най-много в него, е, че е умен, когато играе в защита. Той не прибързва, когато пази някой съперник, много е търпелив и внимателен. Това прави нещата много трудни за много нападатели. Аз съм доста бърз и обичам да дриблирам, така че имам нужда защитникът да ме пресрещне. Но ако той задържи позицията си, може да изчака помощта на друг защитник. Много е добър в това", допълни аржентинецът.

Наскоро пък една от звездите на Ливърпул постави българската легенда Стилиян Петров в идеалния си отбор, рамо до рамо със Стивън Джерард (подробности вижте тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички