Звезда на Манчестър Сити разказа за опитите на Реал Мадрид да го вземат преди години


Звезда на Манчестър Сити разказа за опитите на Реал Мадрид да го вземат преди години
Снимка: Guliver/GettyImages

5166 0

Един от най-добрите играчи на Манчестър Сити през изминалото десетилетие Давид Силва разказа за непрестанните опити на Реал Мадрид да го вземат в редиците си преди години. В биографичния филм за него „Създаден в Гран Канария“ той сподели, че е отказал на „Галактикос“, когато е бил на 12 години, а по-късно, вече като играч на Валенсия, е отказал както на Реал Мадрид, така и на Барселона, за да се присъедини към Манчестър Сити.

Още в началото на настоящия век тогавашният наставник на Реал Мадрид Висенте Дел Боске се е свързал с бащата на Силва Фернандо Хименес. „Момчето има качества, потенциал. Притежава визия за играта“ казал Дел Боске. Испанският полузащитник споделя, че е бил на проби в „Кралския клуб“ на 14-годишна възраст, но се е прибрал в родния си град и е отказал да се върне в Реал. „Те ме искаха година след година, но не отидох“ казва Силва.

Давид Силва направи име с тима на Валенсия, като си спечели място в испанския национален отбор на ранна възраст. Впоследствие той премина в Манчестър Сити през лятото на 2010-та година за 24 милиона паунда, като спечели 4 пъти титлата в Премиър лийг, 4 пъти Купата на лигата в Англия и 3 пъти ФА Къп. А ето къде може да заиграе Давид Силва през следващия сезон.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички