Гуардиола определи кой е най-добрият изпълнител на дузпи в Сити, изборът му е изненадващ


Гуардиола определи кой е най-добрият изпълнител на дузпи в Сити, изборът му е изненадващ
Снимка: Getty Images/Guliver

2436 0

Във вчерашният двубой на Манчестър Сити срещу Шефилд Юнайтед Габриел Жезус изпусна дузпа в средата на първата част. Това обаче не попречи на „гражданите“ да спечелят срещата, след като те надиграха „остриетата“ с 1:0. Въпреки това за наставника на тима Пеп Гуардиола останаха доста въпросителни относно това, кой трябва да изпълнява дузпите в тима.

Пропускът на Жезус бе третият за него от началото на сезона, като той не успя да се разпише от бялата точка в двубоя срещу Аталанта в Шампионската лига и в мач на Бразилия. След снощния двубой Гуардиола бе запитан за ситуацията с изпълнителите на дузпи в тима, на което испанският мениджър отговори по следния начин: „Тези неща се случват във футбола. Ако трябва да посоча кой е най-добрият изпълнител на дузпи в нашия тим, то това е Едерсон. Повярвайте ми, Еди е най-добрият изпълнител на дузпи, с когото разполагаме. Няма напрежение у него, той е адски спокоен, тъй че може да се справи със задачата“ каза Гуардиола.

Освен Габриел Жезус във вчерашния мач, по-рано през сезона и Рахийм Стърлинг се отчете с пропуск от бялата точка в двубой на „гражданите“. През миналата кампания пък Рияд Марез изпусна ключова дузпа срещу Ливърпул на „Анфилд“. А ето какво решение даде Гуардиола за натоварения график в Англия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички