Златна резерва на Артета донесе успеха на Арсенал с последния удар срещу Борнемут (ВИДЕО)


Златна резерва на Артета донесе успеха на Арсенал с последния удар срещу Борнемут (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

3410 0

Арсенал стигна до изключително драматичен успех с 3:2 над Борнемут в мач от 26-ия кръг на Висшата лига у дома на "Емиратс". Златната резерва Рийс Нелсън донесе трите точки с последния удар в мача дълбоко в добавеното време.

Срещата за Арсенал започна катастрофално, като бе допуснат гол още в 9-ата секунда дело на Филип Билинг. Кошмарът за "топчиите" бе пълен в 57', когато "черешките" излязоха напред с 2:0 благодарение на гол с глава на Марко Сенеси.

Томас Партей върна едно попадение в 62', след като се възползва от карамбол в наказателното поле на Нето. Резервата Бен Уайт изравни с хубаво попадение в 70', а към края на мача изглеждаше, че двата тима ще поделят точките.

Другата резерва на Артета обаче - Рийс Нелсън, имаше съвсем други планове. С последния удар в мача той препарира Нето и накара "Емиратс" да избухне, осъществявайки пълния обрат от 0:2 до 3:2.

Момчетата на Артета продължават да са на първата позиция във Висшата лига с актив от 63 точки - 5 пункта повече от втория Манчестър Сити. Борнемут пък е на 19-ата позиция и продължава да се бори за оцеляването си в елита.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Може спокойно да се каже, че срещата на "Емиратс" започна при резултат 1:0 за Борнемут. Гостите шокираха претендентите за титлата с гол още в 9-ата секунда. "Черешките" организираха чудесна атака, която бе завършена от Филип Билинг, който вкара топката във вратата на Рамсдейл от непосредствена близост. Арсенал "възкръсна" след гола. В 4-ата минута Йодегор стреля от границата на наказателното поле, но Нето спаси. При добавката Букайо Сака можеше да се разпише, но отново бе спрян от Нето.

Video edited on Kapwing

Арсенал владееше инициативата, но продължаваше да не създава положения. В 21' Уатара можеше да вкара втори гол за Борнемут. Той стреля от наказателното поле, но Рамсдейл направи впечатляващо спасяване, предотвратявайки ново попадение във вратата си. В 22' Артета бе принуден да извърши принудителна смяна, тъй като Леандро Тросар се контузи. На мястото на белгиеца се появи Емил Смит-Роу.

Силната минути за Арсенал продължиха. Емил Смит-Роу раздвижи играта в предни позиции, но положенията за гол продължаваха да липсват. В 34' "арилеристите" имаха претенции за дузпа за игра с ръка на футболист на "черешките". Реферът Крис Кавана обаче остави играта да продължи. Минута по-късно се намеси ВАР, но не промени решението на арбитъра. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Футболистите на Арсенал започнаха втората част по добър начин. Букайо Сака и Габриел Мартинели бяха много активни на двата фланга и създаваха доста проблеми за отбраната на Борнемут, която обаче продължаваше да не капитулира и да позволи резултатът да бъде изравнен.

Борнемут нанесе своя жесток удар в 57'. "Черешките" получиха правото да изпълнят корнер, а адресатът на подаването бе Маркос Сенеси. Футболистът на Борнемут се извиси над всички и удвои преднината на гостите - 2:0.

Video edited on Kapwing

Арсенал обаче не се отказа и Томас Партей успя да върне едно попадение в 62'. След изпълнение на корнер Нето не успя да избие топката подобаващо. Тя бе върната в неговото вратарско поле, а там от непосредствена близост Партей не сбърка - 2:1.

Video edited on Kapwing

"Топчиите" успяха да изравният резултата в 70'. Влезлият като резерва Бен Уайт посрещна центриране на другата резерва Рийс Нелсън и успя да върне Арсенал в мача с плътен удар. Нето успя да се намеси, но топката вече бе преминала с целия си обем през голлинията. 2:2 на "Емиратс".  

Video edited on Kapwing

В самия край златната резерва на Артета - Рий Нелсън успя да донесе трите точки на "артилеристите". С последния удар в мача младия футболист не остави никакви шансове на Нето и подпечата трите точки на "топчиите".

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Арсенал: Рамсдейл, Томиясу, Салиба, Габриел, Зинченко, Партей, Йодегор, Виейра, Сака, Мартинели, Тросар

Борнемут: Нето, Билинг, Земура, Мефъм, Ротуел, Семеньо, Сенеси, Смит, Стивънс, Уатара, Соланке

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Арсенал е изправен пред на пръв поглед лесното предизвикателство да се справи с предпоследния в класирането във Висшата лига Борнемут. "Артилеристите" обаче нямат право на отпускане, след като вече веднъж се опариха от подценяване. В началото на февруари "топчиите" загубиха сензационно от друг тим в зоната на изпадащите - Евертън, който взе успех с 1:0. Отборът, воден от Микел Артета, е първи в класирането с актив от 60 точки, но във врата му диша вторият Манчестър Сити, който е с 5 по-малко.

Борнемут от своя страна е на само 3 пункта от последното място в таблицата. "Черешите" имат на сметката си едва 21 точки при записани 5 победи, 6 равенства и 13 загуби. В последния си двубой тимът записа тежко поражение от шампиона Манчестър Сити с 1:4.

Съперничеството между тези два отбора не е особено познато. В исторически план те са се срещали едва 13 пъти. В 10 от тях "артилеристите" излизат като победители, 1 завършва наравно и само 1 в полза на Борнемут. Последният мач между тях се състоя през август миналата година, когато "топчиите" постигнаха класическа победа 3:0.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички