Златан Ибрахимович напуска Манчестър Юнайтед много по-рано от очакаваното


Златан Ибрахимович напуска Манчестър Юнайтед много по-рано от очакаваното
Снимка: Gulliver/GettyImages

3324 0

През лятото на 2016 година Златан Ибрахимович пристигна в Манчестър Юнайтед като свободен агент от ПСЖ и се радваше на чудесен старт на кариерата си на Острова, като вкара 22 гола и добави 8 асистенции във Висшата лига и Шампионска лига. През април 2017 година обаче дойде неприятна контузия, която лекарите казаха, че го вади от игра поне до януари 2018 година. Шведът обаче се върна на терена много по-рано от очакваното - през ноември.

От тогава обаче той така и не успява да намери най-добрата си форма, като записва два мача като титуляр и в пет се появява като резерва. Последният му мач, в който взима участие е срещу Бърнли на 26 декември. 

Поради тази причина, още преди месеци медиите в Англия писаха, че таранът 100% ще напусне Манчестър през лятото, а дори и Моу сподели това виждане. Имаше и такива, които твърдяха, че той е готов да спре с футбола. Появиха се постепенно обаче различни новини за бъдещето на Златан, като в някои се говореше за връщането му в националния отбор на Швеция за Световното първенство в Русия.

ESPN твърди днес, че Ибра ще напусне "Олд Трафорд" много по-рано от очакванията. Изданието твърди, че футболистът е имал среща с мениджъра Жозе Моуриньо. Двамата са в отлични отношения, като може да се каже, че са добри приятели и лично португалецът е разрешил на Златан да напусне по-рано клуба, за да може да си намери нов такъв и да влезе във форма за Мондиал 2018. Предположенията са, че стрелецът ще завърши кариерата си в САЩ.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички