Защо Тотнъм е скрит фаворит за титлата?


Защо Тотнъм е скрит фаворит за титлата?

1309 0

Топ историята във Висшата лига през настоящия сезона безспорно е лидерът в класирането Лестър Сити, който в момента има 50 точки и след 24 кръга води с 3 точки на Манчестър Сити в битката за титлата в Англия. "Лисиците" обаче не са единственият отбор, който надвишава очакванията през настоящия сезон.

Другият безспорно е Тотнъм и, ако Лестър не беше лидер, определено "шпорите" щяха да оберат солидно количество суперлативи за представянето си до момента през сезона. Почеркът на Маурисио Почетино веднага преобрази превръщащия се в средняк лондонски тим, а след изиграването на вчерашните мачове Тотнъм вече е на 3-о място - само на 5 точки от лидера Лестър.

"Шпорите" играят страхотен футбол, основан на силните качества на всеки един от футболистите. Но най-важният фактор за доброто представяне е защитата.

Към настоящия момент Тотнъм притежава най-добрата защита във Висшата лига, като това е единственият отбор, допуснал по-малко от 20 гола (19). Това е и рекордно постижение в историята на клуба, като за пръв път след 24 кръга "шпорите" имат по-малко от 21 допуснати гола.

В същото време Тотнъм има и най-добро съотношение на вкарани и допуснати голове, като по този показател изпреварва Манчестър Сити и Арсенал.

Това е и основната разлика с преследвачите за място в топ 4. Всички преследвачи на отбора са с по-лоша голова разлика, като единственият проблем пред Тотнъм са честите равенства, които допуска. Отборът дели 2-ото място по ремита през сезона, като именно това пречи на отбора да се изкачи до лидерската позиция. "Шпорите" са само с 3 поражения до момента през сезона, като единствен с по-малко е лидерът Лестър (2).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички