Защо Ливърпул ще убие надеждите на Манчестър Сити за титлата в Англия (ВИДЕО)


Защо Ливърпул ще убие надеждите на Манчестър Сити за титлата в Англия (ВИДЕО)
Снимка: Guliver/GettyImages

1758 0

Може ли отборът на Ливърпул да сипе още сол в раните на Манчестър Сити, след като снощи "гражданите" бяха изхвърлени от Шампионска лига след общ резултат 6:6 в дуела си с Монако.

Вчера играчите на Пеп Гуардиола изиграха много слабо първо полувреме, а през втората част не реализираха всичките си шансове и "монегаските" се поздравиха с победата, която им гарантира участие сред най-добрите 8 в Европа.

Сега надеждите за трофей на Ман Сити са насочени към първенството в Англия и ФА Къп. 

Във Висшата лига те за момента са трети, като изостават от лидера Челси с 10 точки 11 кръга преди края на шампионата. Ливърпул пък е само на точка зад "гражданите", но с мач повече.

Специално видео бе създадено от "Opta", което показва в детайли, защо "чевените" имат реален шанс да спечелят гостуването си на "Етихад".

Първата причина е отличната игра, която момчетата на Юрген Клоп показват срещу отборите от Топ 6 през този сезон. Статистиката показва, че мърсисайдци имат пет победи и четири равенства от девет мача срещу тези тимове. 

Освен това Юрген Клоп е с положителен баланс в срещите с Пеп Гуардиола, като статистиката показва, че няма друг треньор, който да е нанесъл толкова поражения на испанеца, колкото бившият треньор на Борусия Дортмунд.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички