Клоп: Купата на Африка през януари е катастрофа за нас


Клоп: Купата на Африка през януари е катастрофа за нас
Снимка: Getty Images/Gulliver

4653 0

Мениджърът на световния и европейски клубен шампион Ливърпул - Юрген Клоп, коментира решението провеждането на Купата на африканските нации да бъде преместено в началото на годината. Припомняме, че през 2021 г. КАФ ще се проведе от януари до февруари, защото в страната домакин Камерун температурите през лятото ще се опасно високи.

"Уважавам изключително много Купата на африканските нации, защото харесвам турнира. Но очевидно е проблем, когато турнир се провежда в средата на сезона. Провеждането на КАФ отново през януари е катастрофа за нас. В същото време сме безсилни, не можем да кажем, че няма да пуснем даден играч, защото ще последва наказание. Как е възможно компанията, която плаща на играча, да не може да реши дали той да остане или не?" - заяви Клоп.

Освен това, той призна, че разбира решението, защото през зимата ще е по-благоприятно времето, но все пак не може да го приеме. А кои големи играчи от Висшата лига ще изпуснат от 6 до 8 седмици заради турнира - вижте в този материал на SportLive.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички